Koori küüslauguküüned, purusta need koos soolaga uhmris. Lisa vürtsköömned, paprika ja tüümianilehekesed, segu uhmris peenestades. Lisa vähehaaval oliiviõli, nii et saad paksema vürtsipasta. Lisa sulavõi.
Pane lammas sobiva suurusega ahjupotti, määri vürtsipastaga sisse. Pane 160-kraadisesse ahju ja lase 35 minutit küpseda.
Siis kalla potti kruusitäis (u 250 ml) vett. Niisuta lammas praeleemega, siis küpseta veel 3 tundi, iga tunni järel lammast praeleemega kastes.
Võta pott ahjust välja, soovi korral kalla vedel praeleem ära (paks ja ürdine segu jäta potti). Kata pott kaanega ning lase 10 minutit puhata.
Aeglaselt küpsetatud tallekints
Tuntud briti koka Nigel Slateri retsept. Nigel serveerib seda koos selle kikerhernepudruga.