Aeglaselt küpsetatud tallekints

Tuntud briti koka Nigel Slateri retsept. Nigel serveerib seda koos selle kikerhernepudruga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

umbes 2,3 kg tallekints

Marinaadisegu:

2 küüslauguküünt

1 sl meresoolahelbeid

1 sl vürtsköömneid

2 sl värsket tüümianilehti

näpuotsaga paprikapulbrit

2 sl oliiviõli

tükk võid

Valmistamine

Kuumuta ahi 160 C.

Koori küüslauguküüned, purusta need koos soolaga uhmris. Lisa vürtsköömned, paprika ja tüümianilehekesed, segu uhmris peenestades. Lisa vähehaaval oliiviõli, nii et saad paksema vürtsipasta. Lisa sulavõi. 

Pane lammas sobiva suurusega ahjupotti, määri vürtsipastaga sisse. Pane 160-kraadisesse ahju ja lase 35 minutit küpseda. 

Siis kalla potti kruusitäis (u 250 ml) vett. Niisuta lammas praeleemega, siis küpseta veel 3 tundi, iga tunni järel lammast praeleemega kastes.

Võta pott ahjust välja, soovi korral kalla vedel praeleem ära (paks ja ürdine segu jäta potti). Kata pott kaanega ning lase 10 minutit puhata. 

Lõika lammas tükkideks ja serveeri koos kikerhernepudruga

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR