Kikerhernepuder

Nigel Slater serveerib seda kikerherneputru koos aeglaselt küpsetatud lambakintsuga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 x 400 g purki konservitud kikerherneid

1 väike sibul

3-4 sl oliiviõli

(teravat) paprikapulbrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Nõruta kikerherned, loputa külma vee all, kuni herned enam ei vahuta. Pane potti, lisa värske vesi ja maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase vaikselt podiseda. 

Koori sibul, haki peeneks. Prae oliiviõlis klaasjaks, siis lase veidike pruunistuda.

Nõruta kikerherned, siis tambi pudrunuiaga katki või püreesta köögikombainis. Sega juurde praetud sibul (sh oliiviõli). Maitsesta terava paprika, soola ja musta pipraga. Serveeri koos lambakintsuga

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR