Jaffa-puding

Väga omapärane dessert (nn self-saucing pudding) Briti köögist, kus kaste "tekib" küpsetamise käigus. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g sulatatud võid

250 g isekerkivat nisujahu

140 g peensuhkrut

50 g kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola

1 apelsini riivitud koor ja mahl

3 muna

1.5 dl piima

100 g apelsinimaitselist piimašokolaadi

Serveerimiseks:

rõõska koort või vanillijäätist

Kaste:

200 g heledat muscovado suhkrut

50 g kakaopulbrit

3 dl keeva vett

Valmistamine

Määri 2-liitrine ahjuvorm võiga. Kuumuta ahi 180 C.

Sega jahu, suhkur, kakaopulber, riivitud apelsinikoor ja sool suures kausis.  Vispelda apelsinimahl ja munad, sulatatud või ja piim omavahel. Kalla kuivainete hulka ja sega tainas ühtlaseks. Lisa tükeldatud apelsinišokolaad, sega läbi ning tõsta tainas ettevalmistatud koogivormi. 

Sega keev vesi, muscovado suhkur ja kakao omavahel, siis kalla see "kaste" koogitaina peale. 

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 30 minutit, kuni puding on kerkinud ning pealt küpsenud ja kergelt krõbe tundub. 

Jaota magustoidukaussidesse - vormis peaks olema šokolaadikeeksi all peidus mõnus vedel šokolaadikaste. Serveeri ja naudi kohe koos vanillijäätise või rõõsa koorega. 

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.11.2014 22:21

Algretsepti kommentaare lugedes jäid silma sellised märkused: 1) kui Sul on tavaline piimašokolaad, siis võta kahe apelsini koor ja mahl. 2) magusavõitu, võiks vähem suhkrut võtta