100 g sulatatud võid
250 g isekerkivat nisujahu
140 g peensuhkrut
50 g kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 apelsini riivitud koor ja mahl
3 muna
1.5 dl piima
100 g apelsinimaitselist piimašokolaadi
Serveerimiseks:rõõska koort või vanillijäätist
Kaste:200 g heledat muscovado suhkrut
50 g kakaopulbrit
3 dl keeva vett
Määri 2-liitrine ahjuvorm võiga. Kuumuta ahi 180 C.
Sega jahu, suhkur, kakaopulber, riivitud apelsinikoor ja sool suures kausis. Vispelda apelsinimahl ja munad, sulatatud või ja piim omavahel. Kalla kuivainete hulka ja sega tainas ühtlaseks. Lisa tükeldatud apelsinišokolaad, sega läbi ning tõsta tainas ettevalmistatud koogivormi.
Sega keev vesi, muscovado suhkur ja kakao omavahel, siis kalla see "kaste" koogitaina peale.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 30 minutit, kuni puding on kerkinud ning pealt küpsenud ja kergelt krõbe tundub.
Jaota magustoidukaussidesse - vormis peaks olema šokolaadikeeksi all peidus mõnus vedel šokolaadikaste. Serveeri ja naudi kohe koos vanillijäätise või rõõsa koorega.
Allikas: BBC Good Food
Algretsepti kommentaare lugedes jäid silma sellised märkused: 1) kui Sul on tavaline piimašokolaad, siis võta kahe apelsini koor ja mahl. 2) magusavõitu, võiks vähem suhkrut võtta
Jaffa-puding
Väga omapärane dessert (nn self-saucing pudding) Briti köögist, kus kaste "tekib" küpsetamise käigus.