1 sl seesamiõli
1 peenelt hakitud küüslauguküüs
2.5 cm peenelt hakitud ingverit
1 tl kergelt purustatud aniispiprateri
500 g hakitud kalkuni kintsuliha
250 g kuivatatud udon-nuudleid või muid nisunuudleid
180 g väiksemaid paksoi lehti
2 sl magustamata tükkidega maapähklivõid
2 sl tšilli-oakastet
3 sl vähesoolast sojakastet
3 sl Shaoxingi riisiveini
50 g röstitud soolata maapähkleid
4-5 viilutatud talisibulat
peotäis hakitud värsket koriandrit
Kuumuta suures potis vesi keemiseni.
Kuumuta seesamiõli vokis või suurel praepannil peaaegu suitsemiseni. Lisa küüslauk, ingver ja purustatud aniispipraterad. Prae segades 30 sekundit, siis lisa hakkliha ja prae aeg-ajalt segades 10-12 minutit, kuni hakkliha on kohati mõnusalt krõbe ja pruunistunud.
Samal ajal keeda nuudlid keevas vees vastavalt pakendi juhistele al dente. 2 minutit enne lõppu lisa paksoilehed. Kurna (keeduvesi hoia alles!), siis loputa nuudlid jooksva külma vee all, et need kokku ei kleepuks.
Kastme jaoks sega maapähklivõi, tšilli-oakaste, 3 sl sojakastet ja 2 sl Shaoshingi riisiveini. Lisa 3 dl nuudlikeeduvett, kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit, kuni kaste on kokku keenud.
Kui hakkliha on pruunistunud, siis sega juurde ülejäänud sojakaste ja riisivein.
Jaota kaste nelja sügava taldriku sisse, tõsta peale nuudlid ja paksoilehed ning seejärel hakklihasegu. Puista peale maapähklid, talisibul, koriander ja veel mõned purustatud aniispipraterad.
Allikas: BBC Good Food (October 2014)
Dandan nuudlid
Kalorivaene nuudliroog dandanmian kalkunihakklihaga, algselt Sichuani köögist (Hiina).