Spagetid juustu-peekonikastmega

Klassikalisest pasta carbonara'st inspireeritud veidi kooresem pastaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g spagette vm makarone

170 g suitsupeekonit

3 hakitud küüslauguküünt

2 muna

2 dl vahukoort või kohvikoort

soola ja musta pipart

2 dl riivitud juustu

0.5 dl hakitud peterselli

Valmistamine

Keeda spagetid (või muud makaronid) vastavalt pakendi juhistele 'al dente'. Kurna ja pane potti tagasi. 

Makaronide keetmise ajal valmista kaste: pruunista tükeldatud peekon pannil, vala liigne rasv minema. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minut aega. 

Sega munad rõõsa koorega, maitsesta soola-pipraga.

Vala kurnatud kuumadele spagettidele muna-kooresegu, riivitud juust, petersell ja peekon. Kuumuta veidi pidevalt segades.

Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sa küüslauku ei armasta, siis lisa kastmele maitseks hoopis 2 tl riivitud sidrunikoort! Sega sidrunikoor muna-kooresegu hulka. 

Loe veel:

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 28.12.2008 00:59

Lihtne ja maitsev pastaroog.

Tullia
postitatud 01.10.2015 18:20

Pilt ka:

Kats
postitatud 10.07.2015 18:21

Spagettidega väga kuiv, tuleks oluliselt suurendada koore kogust.

Kaare
postitatud 19.09.2016 08:13

Maitsev!

Marjukas
postitatud 15.03.2017 17:41

Üllatavalt lihtne pastaroog. Koore kogust suurendasin pisut ning kasutasin peekoni-sibula maitselist toidukoort:) Lisasin veel külmutatud lillkapsa-brokoli-porgandisegu :)