Keeda spagetid (või muud makaronid) vastavalt pakendi juhistele 'al dente'. Kurna ja pane potti tagasi.
Makaronide keetmise ajal valmista kaste: pruunista tükeldatud peekon pannil, vala liigne rasv minema. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minut aega.
Sega munad rõõsa koorega, maitsesta soola-pipraga.
Vala kurnatud kuumadele spagettidele muna-kooresegu, riivitud juust, petersell ja peekon. Kuumuta veidi pidevalt segades.
Serveeri kohe.
Nipid ja soovitused:
Kui Sa küüslauku ei armasta, siis lisa kastmele maitseks hoopis 2 tl riivitud sidrunikoort! Sega sidrunikoor muna-kooresegu hulka.
Üllatavalt lihtne pastaroog. Koore kogust suurendasin pisut ning kasutasin peekoni-sibula maitselist toidukoort:) Lisasin veel külmutatud lillkapsa-brokoli-porgandisegu :)
Spagetid juustu-peekonikastmega
Klassikalisest pasta carbonara'st inspireeritud veidi kooresem pastaroog.