Kapsa-riisi-hakklihahautis

Sellist toredat rooga pakutakse Metsküla Algkoolis Matsalu rahvuspargis. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g segahakkliha

1 kg peakapsast

500 g porgandeid

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

250 g riisi

5 dl vett

1 tl ingveripulbrit

soola ja musta pipart

maitserohelist

õli

Valmistamine

Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Ribasta kapsas. Haki sibul ja küüslauk.

Pruunista poti põhjas õlis hakkliha. Lisa sibul ja küüslauk, prae veidi. Lisa porgand ja kapsas. Kalla peale kuum vesi ning hauta köögiviljad enam-vähem pehmeks. 

Siis lisa riis ja hauta kõik täiesti pehmeks. 

Maitsesta soola, pipra, ingveri ja meelepäraste ürtidega. Juurde paku näiteks peedisalatit

Retsept ilmus ajakirja Pere & Kodu retseptivihikus "Pereköök" (september 2014)

LISA KOMMENTAAR