Kapsa-riisi-hakklihahautis

Sellist toredat rooga pakutakse Metsküla Algkoolis Matsalu rahvuspargis. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g segahakkliha

1 kg peakapsast

500 g porgandeid

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

250 g riisi

5 dl vett

1 tl ingveripulbrit

soola ja musta pipart

maitserohelist

õli

Valmistamine

Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Ribasta kapsas. Haki sibul ja küüslauk.

Pruunista poti põhjas õlis hakkliha. Lisa sibul ja küüslauk, prae veidi. Lisa porgand ja kapsas. Kalla peale kuum vesi ning hauta köögiviljad enam-vähem pehmeks. 

Siis lisa riis ja hauta kõik täiesti pehmeks. 

Maitsesta soola, pipra, ingveri ja meelepäraste ürtidega. Juurde paku näiteks peedisalatit

Retsept ilmus ajakirja Pere & Kodu retseptivihikus "Pereköök" (september 2014)

LISA KOMMENTAAR

Reesi Cooper
postitatud 21.04.2024 17:07

Väga maitsev, kutsutakse veel "laisa kapsarullid" :)

EppEnno
postitatud 26.04.2025 17:24

Vanasti öeldi ka laisa kapsarullid.

KatrinK
postitatud 27.04.2025 08:28

Täpselt! Ja sama maitsev, kui kapsarullid ja tuhat korda vähem mässamist ja närvide kokkuhoidmist :)

Õilme @ FB
postitatud 28.04.2025 14:42

Kapsahautis maitseb väga, aga riisiga pole teinud. Tuleb proovida.

Marge Külter
postitatud 03.05.2025 12:42

Ma olen teinud ka lihakuubikutega. Kord sea-veise-lambaliha. Väga hea toit.