150 g nahaga lõhefileed
1 sl riivitud juustu
tilliga kalamaitseainet
Täidis:1 sl konservitud tursamaksa
1 sl hakitud seeni
Kaste:50 g rõõska koort
30 g kalapuljongit
20 g valget veini
5 g laimimahla
kastmepulbrit paksendamiseks
Serveerimiseks:keedetud kartulit
grillitud tomatit
Maitsestamiseks:1 tl vähipuljongikontsentraati
Lõika lõhefilee portsjoniteks ning jäta selle ühele küljele nahk alles. See on heaks ja tugevaks aluspõhjaks. Lõika tüki sisse tasku ning maitsesta kala seejärel kalamaitseainega (kindlasti peaks selles kombinatsioonis olema till).
Edasi täida tasku seentest ja tursamaksast valmistatud seguga. Selle roa puhul peaks eelistama metsaseeni, suurepäraselt sobivad täidisesse soolatud ja hiljem leotatud kukeseened, puravikud, pilvikud, riisikad jne.
Raputa täidetud lõhefileele riivitud juustu ning küpseta kala fooliumis 7–8 minutit.
Kaste valmista kalapuljongist, lisa sinna rõõsk koor ning maitsesta natukese valge veiniga. Kui tundub, et hapusust väheks jääb, lisa pisut värsket laimimahla. Maitsesta kastet ka pisukese soolaga.
Köögiviljalisandina sobib kalale hõrk ja kerge lillkapsas, mida on keedetud kergelt soolaga maitsestatud ja kurkumiga värvitud keeduvees.
Kaunista valmis roog hakitud tilliga, säti servale ka mõned aurutatud suhkruhernekaunad ja sektor värsket sidrunit.
Retsept on ajakirjast Toiduäri 9/2001.
Oneega lõhe
Oneega lõhe on omapärane ja klassikaline kalaroog Vene köögist – see on lõhetasku, mida küpsetatakse koos metsaseente ja tursamaksaga juustukaane all.