Kohev seenevormiroog

Anna lauale kohe pärast valmimist, muidu langeb vormiroog kokku. Lisandiks anna sulavõid ja keedetud kartuleid ning toorsalatit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g värskeid või 250 g kupatatud seeni

2-3 sibulat

50-75 g õli

2-3 sl nisujahu

4 dl piima

3-4 muna

soola

2-3 sl riivsaia või riivitud juustu

maitserohelist

Valmistamine

Haki seened ja sibul peeneks ja kuumuta osa õliga kergelt läbi.

Teine osa õlist kuumuta keedunõus, lisa jahu ja kuumuta, kuni jahu on helekollane. Lisa piim ja keeda kaste läbi. Seejärel jahuta veidi, sega juurde seened, sibulad ja munakollased, maitsesta soolaga.

Klopi munavalged kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult seenesegule. 

Vala segu võitatud vormi, puista peale riivsaia või riivitud juustu ja küpseta keskmise kuumusega ahjus helepruuniks.

Retsept on Salme Masso koostatud raamatust "Valik toiduretsepte".

LISA KOMMENTAAR