25 g võid
1 sl oliiviõli
50 g hakitud peekonit
1 hakitud sibul
2 hakitud sellerivart
175 g hakitud porgandit
2 hakitud tomatit
1.5 l lihapuljongit
1.5 sl hakitud värsket basiilikut
225 g pestud ja peenestatud porrut
175 g ribadeks lõigatud lehtkapsast
75 g lühikesi makarone
2 tl kontsentreeritud tomatipastat
2 sl värsket hakitud peterselli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:ohtralt riivitud parmesani
Kuumuta potis või ja õli, lisa peekon ja prae 1-2 minutit. Lisa sibul ja kuumuta hetk. Lisa seller ja porgandid ning kuumuta. Sega juurde tomatid. Nüüd lisa purustatud küüslauk, veidi soola ja pipart. Kata pott kaanega ja hauta hästi tasasel tulel 20 minutit, nii et aedviljad pehmenevad. Sega aeg-ajalt.
Lisa puljong ja basiilik. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel umbes tund aega.
Lisa porru, kapsas ja makaronid ning keeda veel 30 minutit. Lõpuks lisa tomatipasta ja keeda veel 10 minutit.
Vahetult enne serveerimist lisa supile petersell. Serveeri eelsoojendatud supikaussides, peale puista riivitud parmesani. Kõrvale paku ciabattat.
NB! Sügisel asenda lehtkapsas suvikõrvitsaga.
Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Minestrone with Macaroni). Juuresoleva foto tegi kasutaja ZOOZI.
Tuli täitsa söödav. Ema kiitis väga, aga mees sõi pikkade hammastega. Püüdsin küll välja selgitada, et mis talle ei meeldinud, aga ei saanud vastust.
Kas makarone tuleb tõepoolest kokku 40 minutit keeta? Tõsi, ma ei ole seda versiooni supist veel ise teinud, võibolla ongi nii, aga tavaliselt on makaroni keeduaeg sõltuvalt tootest ju 7-14 minutit?
Minestrone makaronidega
Briti kokandusguru Delia Smithi versioon itaallaste minestrone-supist.