Seljanka

Õiges seljankas on 5-6 erinevat sorti liha, ent supi tegemine ei olegi väga raske.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
1.5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.5 l vett

500 g supikonte või kondiga liha

200 g vasikaliha

200 g veiseliha

200 g sea- või vasikaneeru

100 g sinki

100 g viinerit

2 sl võid

1-2 sibulat

200 g tomatipüreed

2-3 hapukurki

50 g musti oliive

sidrunimahla

soola ja musta pipart

suhkrut

Serveerimiseks:

hapukoort

maitserohelist

Valmistamine

Keeda lihatükkidest ja neerudest puljong - liha pehmenemiseks kulub umbes tund aega.
Sulata potis või, lisa hakitud sibul ja tomatipüree, kuumuta läbi.
Võta pehme liha leemest ja pane taldrikule jahtuma.
Tükelda hapukurgid ja tõsta keeva puljongi sisse. Lisa tomatipürees kuumutatud sibul ja oliivid ning jätka keemist.
Pane potti kangideks lisatud vasika- ja veiseliha, tükeldatud sink, viinerid ja neerud ning sidrunist pressitud mahl.
Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Serveeri seljankat hapukoore ja hakitud maitserohelisega.

Pereköögi retsept.
LISA KOMMENTAAR