Amišite kapsasalat

Põnev ja omapärane salat spargel- ja lillkapsa ning peekoniga. Võid lillkapsa ära jätta ja võtta 2 spargelkapsast. Tegemist on toorsalatiga, nii et kapsad peaksid olema noored ja krõmpsud. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 spargelkapsas ehk brokoli

1 lillkapsas

250 g hapukoort

230 g majoneesi

0,5 tl soola

150 g ameerikapärast toorsuitsupeekonit

1 hakitud punane või väiksem tavaline sibul

200 g riivitud juustu

Valmistamine

Prae peekoniviilud ahjus või pannil krõbedaks, murra tükkideks ja lase jahtuda.

Sega suures kausis majonees, hapukoor ja sool omavahel. 

Lõika spargel- ja lillkapsas väikesteks tükkideks, lisa kastmele ja sega korralikult läbi. Sega juurde sibul, peekon ja riivitud juust (veidike peekonit jäta salati kaunistamiseks). 

Hoia kuni serveerimiseni külmkapis. 

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta veganlikku/munavaba majoneesi.

Loe veel:

Inspiratsioon: Food.com ja Cooking Life to the Fullest.  Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 03.07.2023 19:27

Külaliste lemmikavastus :)