1 sl seesamiõli
1 sl küüslauguga oliiviõli
1 sl sojakastet
2 sl magusat tšillikastet
100 g tükkideta maapähklivõid
2 sl värskelt pressitud laimimahla
Salat:125 g suhkruherneid
150 g loputatud mungoaidandeid
1 punane paprika peenikeste ribadena
peenelt viilutatud talisibulat
550 g keedetud munanuudleid
20 g seesamiseemneid
4 sl hakitud värsket koriandrit
Sega kõik kastmeained omavahel suures kausis.
Lisa kaussi suhkruherned, idandid, paprikaribad, talisibul ja nuudlid. Sega kõik korralikult läbi.
Puista peale seesamiseemned ja koriander ja serveeri.
Nigella Lawsoni retsept, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ma tegin natuke sohki. Kuna maapähklivõi oli maa alla kadunud, siis asendasin tahini ehk seesamiseemnepastaga, seesamiseemneid siis enam lisama ei hakanud eraldi. Suhkruherned oli ka keegi peenrast kõik ära söönud :) Nuudleid oli mul 250 g kuivatatult, mis pärast keetmist ja külma veega loputamist-jahutamist kaalusid ca 800 g, aga lisasin ikka kõik. Tegelikult oli väga maitsev nuudlisalat, aga prooviksin peagi uuesti ja siis juba ikka maapähklivõiga.
Seesami-maapähkli-nuudlisalat
Nigella Lawsoni populaarne retsept (sesame peanut noodles). Nigella kasutab valmiskeedetud nuudleid - siis valmib roog eriti kiiresti.