Tomati-rääbisehautis

Soome retsept, kus rääbiseid on hautatud kappari-tomatikastmes.

Rääbiste asemel võid kasutada ka räimi!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g värskeid roogitud rääbiseid või väiksemaid räimi

1 sibul

1 sl rapsi- või oliiviõli

500 g tükeldatud või konservitud purustatud tomateid

2 sl kappareid

1 tl suhkrut

0.5 tl soola

0.5 tl musta pipart

4 sl hakitud värsket tilli

Valmistamine

Puhasta rääbised, loputa kiiresti külma veega.

Koori ja haki sibul. Prae sibul õlis klaasjaks. Sega juurde purustatud tomatid, kapparid ja maitseained. Kuumuta keemiseni, siis tõsta peale puhastatud rääbised. 

Kata pott kaanega ning keeda hästi tasasel tulel kaane all umbes 10 minutit.  Poole küpsetamise ajal keera rääbised ettevaatlikult ümber. 

Lisa hakitud till ja serveeri koos kartulipudruga. 

Loe veel:

Allikas: Maku, pildi tegi Nami-Nami perenaine Pille Petersoo

LISA KOMMENTAAR

Tiina Haataja
postitatud 18.06.2016 17:13

Ostsin eile räimefileesid. Nüüd proovisin ja maitses :)