Siidris hautatud siga

Aeglaselt hautatud sea kaelakarbonaad siidri ja köögiviljadega.

Kogus
viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
2,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 kg sea kaelakarbonaadi

2 sibulat

3 sellerivart

3 porgandit

2 loorberilehte

330 ml pudel siidrit (nt Saku "Pilvine Õun")

2-3 dl kanapuljongit

hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

kartuliputru

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. Lõika liha umbes 2-3 cm suurusteks tükkideks. Koori sibulad, lõika pikuti kaheks või neljaks ja seejärel viiludeks. Viiluta seller, porgandid lõika ampsusuurusteks tükkideks. 

Kuumuta õli suures kaanega ahjupotis. Pruunista lihakuubikud jaokaupa õlis ümberringi, siis tõsta taldrikule ootama. Maitsesta kergelt soolaga. 

Pane potti sibul, seller, porgand ja loorberilehed, maitsesta kergelt soolaga ning prae siis kuldseks (u 10 minutit).

Tõsta praetud lihakuubikud - ja taldrikule kogunenud leem - uuesti potti. Lisa siider ja nii palju kanapuljongit, et liha ja köögiviljad oleks kaetud*. Maitsesta, siis kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ning pane umbes kaheks tunniks ahju hauduma. Kui soovid, võid lõpus kaane pealt võtta ja rooga ilma kaaneta ahjus hautada - siis saad jumekama roa ning leem keeb veidi kokku. 

Serveerimiseks puista peale peterselli.

Nipid ja soovitused:

  • Puljongi kogus oleneb näiteks ka poti suurusest - väiksema läbimõõduga potis kulub puljongit vähem, laias potis rohkem. 
LISA KOMMENTAAR

Üllekas @ Nami-Nami foorum
postitatud 01.02.2015 18:49

Siidrisiga mulle meeldis. Liha jäi mõnus mure. Aga kõige rohkem meeldisid mulle need köögiviljad. Ehtne mugavustoit. Sai tehtud puupliidi ahjus.

Ago Teki
postitatud 15.11.2015 11:24

Järgi proovitud, supper hea! :)

Erika Tuisk
postitatud 15.11.2015 14:33

Paistab väga isuäratav.. kusjuures mulle viimasel ajal meeldibki rohkem selline hautatud liha variant nagu pajaroog vms... :)

Piret Soodla
postitatud 16.11.2015 23:54

Meie pere meestele meeldis väga! Otsustasime, et see roog saab vana-aasta õhtul lauale :)

Pille
posted on 17.11.2015 00:11

Nii tore kuulda, armas Piret!!

Pellenovelle
postitatud 06.04.2016 22:10

Juhuse tahtel sai tehtud Jaanihanso humalasiidriga ja tulemuseks oli väga mehine maitse: loogiliselt, humal meenutab ju õlut ja kogu roog tundus õllemaitseline.

Soovitan taolist varianti òllesõpradele.

katikoplime
postitatud 30.09.2016 15:00

Väga, väga mõnus roog. Liha lausa sulab suus ja milline maitse!!!!! :)
Kindlasti läheb kordamisele.

Liina
postitatud 27.07.2018 21:36

Keele viis alla

Pille
posted on 19.09.2018 09:15

Väga tore lugeda, Liina! Ja aitäh pildi lisamise eest!