1 sl oliiviõli
2 tükeldatud kanafileed
1 jämedalt hakitud sibul
1 ribadeks lõigatud punane paprika
2 purustatud küüslauguküünt
150 g viilutatud chorizo-vorsti
250 g pikateralist või sõmerat riisi
400 g purk konservitud ploomtomateid või või värskeid kirsstomateid
5 dl kanapuljongit
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suurel kaanega praepannil. Lisa kanafileeribad ja pruunista neid 5-8 minutit. Võta kanaliha pannilt, tõsta kõrvale.
Pane pannile sibul, prae 3-4 minutit. Siis lisa paprika, küüslauk, chorizo (jäta u 2/3 chorizo-viiludest alguses lisamata) ja Cajuni maitseainesegu. Kuumuta segades 5 minutit.
Pane kana uuesti pannile, lisa riis, tomatid ja puljong. Kuumuta keemiseni, siis kata pann kaanega, alanda kuumust ning hauta 20-25 minutit, kuni riis on küps.
Sega juurde ülejäänud chorizo-viilud, maitsesta soola-pipraga parajaks. Puista peale veidi peterselli ja serveeri.
Allikas: BBC Good Food, aga mugandatud.
Väga maitsev õhtusöök, leidis meie pereliikmete (2x40+, 4,6,8) seas taas üleüldise heakskiidu. Siin on nüüd kirjas juba veidi mugandatud retsept - me panime rohkem vorsti näiteks ja lisasime seda kahes jaos.
Kana-chorizo Jambalaya
Cajuni köögist inspireeritud riisiroog vürtsika Chorizo-vorstiga.