Kana-chorizo Jambalaya

Cajuni köögist inspireeritud riisiroog vürtsika Chorizo-vorstiga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 tükeldatud kanafileed

1 jämedalt hakitud sibul

1 ribadeks lõigatud punane paprika

2 purustatud küüslauguküünt

150 g viilutatud chorizo-vorsti

1 sl Cajun'i maitseainesegu

250 g pikateralist või sõmerat riisi

400 g purk konservitud ploomtomateid või või värskeid kirsstomateid

5 dl kanapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suurel kaanega praepannil. Lisa kanafileeribad ja pruunista neid 5-8 minutit. Võta kanaliha pannilt, tõsta kõrvale.

Pane pannile sibul, prae 3-4 minutit. Siis lisa paprika, küüslauk, chorizo (jäta u 2/3 chorizo-viiludest alguses lisamata) ja Cajuni maitseainesegu. Kuumuta segades 5 minutit. 

Pane kana uuesti pannile, lisa riis, tomatid ja puljong. Kuumuta keemiseni, siis kata pann kaanega, alanda kuumust ning hauta 20-25 minutit, kuni riis on küps. 

Sega juurde ülejäänud chorizo-viilud, maitsesta soola-pipraga parajaks. Puista peale veidi peterselli ja serveeri. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food, aga mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 21.03.2017 11:13

Väga maitsev õhtusöök, leidis meie pereliikmete (2x40+, 4,6,8) seas taas üleüldise heakskiidu. Siin on nüüd kirjas juba veidi mugandatud retsept - me panime rohkem vorsti näiteks ja lisasime seda kahes jaos.