Rebitud sealiha

Inglise keeles on selle roa nimi pulled pork või shredded pork ja otsetõlkes tähendab see rebitud sealiha.
NB! Üsna vürtsikas!

Kasuta sea kaela- või abatükki.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg seakaelakarbonaadi

Maitsesegu:

1.5 sl meresoola

1.5 dl (toorroo)suhkrut või muscovado suhkrut või fariinsuhkrut

1 sl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud ingverit

1 tl purustatud musta pipart

Serveerimiseks:

1 dl BBQ-grillkastet

Valmistamine

Võta liha toatemperatuurile tund aega enne küpsetamist soojenema. Sega kõik maitsesegu ained omavahel. 

Hõõru kaelakarbonaad maitseseguga korralikult sisse. Tõsta liha ahjuvormi või -pannile ning kata kaanega või siis korralikult fooliumiga. 

Küpseta 110-kraadises ahjus 5,5-6,5 tundi, kuni liha on tõeliselt pehme. Keera ahi kinni ning lase lihal järelkuumuses veel tund aega pehmeneda. 

Lase lihal hetk jahtuda, siis rebi kahe kahvli abil peenikesteks ribadeks. Sega ahjupannile kogunenud praeleemega. Soovi korral sega juurde veidi BBQ-kastet, siis saad eriti mahlase tulemuse.

Serveeri koos kartulite ja kastmega või pane näiteks burgerikukli sisse, lisandiks coleslaw-salat.

Mugandatud Soome ajakirjast MAKU (Nyhtöpossu)

LISA KOMMENTAAR

Katri
postitatud 15.01.2020 21:20

Väga hästi tuli välja, soovitan soojalt!