Kerge kana 'tagine'

Eksootiliste maitsetega argiroog. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

500 g kana rinnafileed või kintsufileed

2 sibulat

2 tl riivitud ingverijuurt

2 dl vett

näpuotsaga safranit või kurkumit e kollajuurt

1 sl mett

400 g porgandeid

väike kimp värsket peterselli

soola ja musta pipart

sektoriteks lõigatud sidrunit serveerimiseks

Valmistamine

Eeltööd: lõika kana parajalt suurteks tükkideks (kintsud pooleks, rinnafileed umbes 3-4 tükiks). Haki sibul. Lõika porgandid kangideks. Haki petersell.

Kuumuta õli suures haudepotis, siis pruunista kanatükid kergelt ümberringi. Lisa sibul ja ingver, prae veel 2 minutit. Lisa vesi, safran/kollajuur, mesi ja porgandid. Maitsesta soola-pipraga, siis sega kergelt läbi. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ja hauta tasasel tulel 30 minutit, kuni kana on küps.

Eemalda kaas, tõsta kuumust ja kuumuda veel 5 minutit, kuni haudeleem pakseneb. Puista peale petersell ja serveeri koos sidrunisektoritega. 

Mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Easy chicken tagine)

 

 

LISA KOMMENTAAR