2 sl oliiviõli
500 g kana rinnafileed või kintsufileed
2 sibulat
2 tl riivitud ingverijuurt
2 dl vett
näpuotsaga safranit või kurkumit e kollajuurt
1 sl mett
400 g porgandeid
väike kimp värsket peterselli
soola ja musta pipart
sektoriteks lõigatud sidrunit serveerimiseks
Eeltööd: lõika kana parajalt suurteks tükkideks (kintsud pooleks, rinnafileed umbes 3-4 tükiks). Haki sibul. Lõika porgandid kangideks. Haki petersell.
Kuumuta õli suures haudepotis, siis pruunista kanatükid kergelt ümberringi. Lisa sibul ja ingver, prae veel 2 minutit. Lisa vesi, safran/kollajuur, mesi ja porgandid. Maitsesta soola-pipraga, siis sega kergelt läbi. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ja hauta tasasel tulel 30 minutit, kuni kana on küps.
Eemalda kaas, tõsta kuumust ja kuumuda veel 5 minutit, kuni haudeleem pakseneb. Puista peale petersell ja serveeri koos sidrunisektoritega.
Mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Easy chicken tagine)
Kerge kana 'tagine'
Eksootiliste maitsetega argiroog.