Sidruni-mustikaskoonid

Gluteenivabad Ameerika stiilis skoonid, suured ja natuke muredad.  Vegan-versiooni jaoks kasuta mandlipiima. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

270 g jahvatatud mandleid või mandlijahu (u 5 dl)

130 g kookosjahu (u 2,5 dl)

2 tl MEIRA küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit

0.25 tl soola

60 g kookospalmisuhkrut (u 1,25 dl)

1 suure sidruni riivitud koor

30 g kookosrasva (u 1 kuhjaga sl)

3.25 dl mandlipiima või tavalist piima

100 g mustikaid (u 2 dl)

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Sega kausis mandlijahu, kookosjahu, küpsetuspulber, kaneel, muskaat, sool, kookospalmisuhkur ja riivitud sidrunikoor omavahel. Riivi jämeda riiviga juurde tahke kookosrasv, siis mudi see sõrmede vahel kuivainesegu hulka.

Sega juurde (mandli)piim, siis sega õrnalt hulka mustikad. Suru tainas kergelt kokku, siis kummuta ahjuplaadile ja vajuta/vormi umbes 25 cm läbimõõduga kettaks, kõrgusega 2,5 cm. Lõika saadud ketas noa abil kaheksaks sektoriks. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni skoon on kuldpruun ja krõbe, aga keskelt veel veidi mure. 

Võta ahjuplaat välja, lase skoonil jahtuda. Siis lõika sektoriteks ja serveeri. 

Allikas: theKitchn, veidi mugandatud

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 09.03.2014 08:26

Skoonid lõhnavad väga mõnusalt (mandel + sidrun, eks), aga tunnistan, et meie pere lemmikuks ei saanud ja rohkem ilmselt ei tee. Väga pudedad - ja kui pole otseselt vaja gluteenivaba/Paleo/vegan skoone teha, siis teen oma tavapäraseid võiga varianti. Samuti meeldisid mulle rohkem need servatükid, mis olid kuldpruunid ja krõbedamad - ehk järgmisel korral teeks ehk väiksemaid skoone, et oleks rohkem krõbedaid servi, mida süüa. Ehk siis ise ei tee, aga samas huvilistel poole kogusega alustuseks soovitaks proovida küll.