Glasuuritud sealihalõigud

Apelsini-mee-sinepiglasuuriga küpsetatud sealihalõigud. Serveeri koos kuskussiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 tl inglise sinepit

3 sl vedelat mett

veidi apelsinimahla

4 sealihalõiku (a 175 g)

Kuskuss:

300 g kuskussi

kimp talisibulat

1 sl oliiviõli

4.5 dl kuuma kanapuljongit

pool karbitäit kirsstomateid

Valmistamine

Sega sinep ja mesi, siis lisa nii palju apelsinimahla, et saaksid parajalt paksu kastme. Pintselda see sealihalõikudele.

Kuumuta grillahi tuliseks, kata grillpann fooliumiga. Küpseta sealihalõike umbes 8 minutit, poole peal pööra ringi. Pintselda ülejäänud kastmega.

Samal ajal pane kuskuss ja viilutatud talisibul kaussi. Lisa õli ja kuum puljong, Sega kergelt läbi, siis kata kauss kinni ja lase kuskussil paisuda 5-6 minutit. Kui kuskuss on valmis, siis sega see kahvliga kohevamaks. Sega juurde sektoriteks lõigatud kirsstomatid. 

Tõsta kuskuss taldrikutele, peale aseta glasuuritud sealihalõik. Serveeri kohe. 

Allikas: BBC Good Food (November 2006, Fresh family food)

LISA KOMMENTAAR

Helen
postitatud 20.03.2014 20:57

Kui seda ahjus teha, siis mia kraadil? Ja grill režiimil?