1 dl täisterakaerahelbeid või kaeratangu
2-3 dl vett
näpuotsaga soola
Serveerimiseks:1 suur muna
praadimiseks õli
2 sl riivitud juustu
1 sl hakitud murulauku
Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa kaerahelbed või -tang ja näpuotsaga soola (helveste jaoks kulub vett vähem, tangu puhul rohkem). Sega läbi, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel, kuni puder on valmis (helveste puhul võtab see mõned minutid, kaeratangu puhul kauem). Sega aeg-ajalt, et puder põhja ei kõrbeks.
Samal ajal kuumuta väike mittenakkuv pann keskmisel tulel. Lisa veidi õli, siis lisa muna ning prae umbes 3-4 minutit, kuni munavalge on hüübinud ja munakollane veel pehme. Maitsesta muna soola-pipraga.
Serveerimiseks tõsta kaerapuder kaussi, tõsta peale praetud muna, riivitud juustu ja hakitud murulauku.
Inspiratsioon Martha Stewartilt (Savory oatmeal and soft-cooked egg, algretseptis kasutati kiirkaerahelbeid, küpset Cheddari juustu ning talisibulat). Siinse pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mmmmmm....Väga hää
Muna, juust ja puder sobivad hästi kokku! Väga toitev.
See midagi uut!
Pani mõtlema, et kuidas sobiks kaerahelbed omleti sisse? Kui neid enne veidi leotada voi hoopis röstida? Siis nagu soolakas müslipuru omletis...Proovin mõni hommik :)
Minu lemmik juba aastaid :)
Mina ei prae muna. Panen pudru keetmisel muna ja segan selle pudru sisse!
Kaerapuder praemunaga
Kui Sa hommikuti moosiga putru ei soovi, siis proovi soolast kaerahelbeputru praetud munaga.