Kaerapuder praemunaga

Kui Sa hommikuti moosiga putru ei soovi, siis proovi soolast kaerahelbeputru praetud munaga.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 dl täisterakaerahelbeid või kaeratangu

2-3 dl vett

näpuotsaga soola

Serveerimiseks:

1 suur muna

praadimiseks õli

2 sl riivitud juustu

1 sl hakitud murulauku

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa kaerahelbed või -tang ja näpuotsaga soola (helveste jaoks kulub vett vähem, tangu puhul rohkem). Sega läbi, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel, kuni puder on valmis (helveste puhul võtab see mõned minutid, kaeratangu puhul kauem). Sega aeg-ajalt, et puder põhja ei kõrbeks. 

Samal ajal kuumuta väike mittenakkuv pann keskmisel tulel. Lisa veidi õli, siis lisa muna ning prae umbes 3-4 minutit, kuni  munavalge on hüübinud ja munakollane veel pehme. Maitsesta muna soola-pipraga.

Serveerimiseks tõsta kaerapuder kaussi, tõsta peale praetud muna, riivitud juustu ja hakitud murulauku. 

Inspiratsioon Martha Stewartilt (Savory oatmeal and soft-cooked egg, algretseptis kasutati kiirkaerahelbeid, küpset Cheddari juustu ning talisibulat). Siinse pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

MunaMai
postitatud 29.11.2013 16:48

Mmmmmm....Väga hää

Kaare
postitatud 06.01.2016 10:27

Muna, juust ja puder sobivad hästi kokku! Väga toitev.

Jana Arjus
postitatud 06.02.2016 21:49

See midagi uut!

Anna-Maria Laak
postitatud 22.09.2016 22:10

Pani mõtlema, et kuidas sobiks kaerahelbed omleti sisse? Kui neid enne veidi leotada voi hoopis röstida? Siis nagu soolakas müslipuru omletis...Proovin mõni hommik :)