2 sl õli
4 väikest sibulat
8 kartulit
1 l lihapuljongit
400 g Rakvere veisehakkliha
tubli sörts Worcesteri kastet
400 g purk valgeid ube tomatikastmes (baked beans)
peotäis hakitud siledahelist peterselli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Saaremaa 20% hapukoort soovi korral
Koori sibulad, lõika pikuti neljaks. Koori porgandid ja kartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks.
Kuumuta suures potis õli, lisa hakkliha ja prae kiiresti läbi. Kui hakkliha on kergelt pruunistunud, siis lisa sibul, porgand ja kartul, sega läbi. Lisa kuum lihapuljong*. Kuumuta keemiseni, siis kata osaliselt kaanega. Lase umebs 20-25 minutit podiseda, kuni köögiviljad on pehmed.
Maitsesta Worcesteri kastmega, siis sega juurde oakonserv ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga, puista peale hakitud peterselli ja serveeri.
Inspiratsioon: BBC Good Food (November 2006)
Meeldis meie peres kõikidele, lapsed (4 a, 2 a, 11 k) sõid kohe mitu portsu. Soovitan soojalt!!
Hästi maitses ja toitev roog, läheb kindlasti kordamisele!
Väga mõnus roog!
Väga maitsev oli!
Lihtsad komponendid, aga välja tuleb maitsev roog. Tänan!
Meile väga meeldis ja on leidnud koha meie pere püsimenüüs.
Ùks minu lemmikuid kaaaaaa
mis see Vorsketeri kaste on või millega seda asendada võiks
muumimamma, Worcesteri kaste on brittide vürtsikaste, Eestis täitsa müügil. Kui ei taha osta, siis proovi sojakastet või mõnda grillkastet - või kasuta lihtsalt rohkem soola-pipart.
Maitsev roog, eriti mõnus süüa kui akna taga on külm ja vihmane ilm.
Väga lihtne teha ja maitsev!
Väga hea toit :) Kasutasin sügavkülmutatud juurikaid ja eelmisel päeval keedetud kartuleid, nagu niuhti valmis.
Ühepajatoit hakkliha ja ubadega
Jaheda ilma õhtusöök köögiviljade, baked beans oakonservi ning veisehakklihaga.