Pikkpoiss

Klassikaline pikkpoiss.

Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl vett

1 dl riivsaia või riivleiba

1 kg kodust hakkliha

1 peenelt hakitud sibul

0.5 tl purustet musta pipart

1 tl soola

hakitud maitserohelist

Valmistamine

Sega riivsai või -leib veega ja lase 10 minutit paisuda.

Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul ja maitseained. Sega vaid niipalju, et ained on omavahel segunenud - vaid siis saad pehme ja mahlase lihapätsi.

Tõsta hakkmass fooliumiga vooderdatud keeksivormi või piklikku ahjuvormi, silu pealt õlise käega siledaks.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas u 60 minutit. Kui hakkpäts liialt pruunistub, siis pritsi peale veidi kuuma vett ning kata fooliumiga.

Serveeri keedetud kartulite ja meelepärase kastmega.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

didi
postitatud 10.06.2007 15:51

väga hea mahlane pikkpoiss tuleb. ma teen küll ainult loomahakklihast, aga see rohkem maitseasi :-) vahel lisan veel 1-2 tükeldatud marineeritud kurki ja viilutatud musti oliive. mämmu.

mann
postitatud 12.05.2008 18:22

parim pikkpoiss siiani. väga hea retsept - tegin uhmerdatud näkileivaga ja segasin vähe - head nõuanded.

oravake
postitatud 13.02.2011 17:49

Väga maitsev ja mahlane jääb. Meie pere viimase aja hitt igatahes.

katrin
postitatud 28.05.2011 11:38

Väga lihtne ja maitsev!

Maarja
postitatud 02.06.2012 15:16

Supper hea toit... vaieldamatult minu lemmik :P

Redhott
postitatud 20.06.2012 20:57

Sai ka ahju pandud, aga poes unustasin sibula ja pipra, samas katsetada vaja.

Urmas
postitatud 26.09.2012 17:47

Fooliumi ja vee asemel kasutan hapukoort.Ei ve kunagi alt!

Koopatibi
postitatud 07.02.2013 14:01

Laste lemmik! Lihtne ja tõesti maitsev.

Koopatibi
postitatud 12.03.2013 15:49

Tegin riivleivaga, sai veel parem :)

Merka
postitatud 19.04.2013 01:41

Täiesti lemmik pikkpoisi retsept! :)

Hexy
postitatud 12.06.2013 18:59

Hea ja mahlane.

Maria V @ FB
postitatud 08.01.2014 21:36

Esimest korda jäin pikkpoisiga rahule - oli kohev ja mahlane.

Harry
postitatud 16.02.2014 16:11

Kui sellesse massi lisada veel hakitud maitserohelist ( till,peterselli) tuleb veel maitsvam ga gurmaanidele soovitan lisada ka natukene peenelt hakitud piparmündi lehti ja tavaliselt lisan ma pikapoisi tainale paar muna ja ca 200 gr hapukoort.

hedy
postitatud 11.01.2015 20:46

Super! Väga mahlane. Lisasin eeltoodud soovitustele lisaks küüslauku ühe küüne ja natuke suvekõrvitsat. Väga maitsev.

AG
postitatud 20.02.2015 15:07

Kuhu küüslauk jäi?? ..com'on

minä
postitatud 21.12.2015 16:29

muskaatpähkel annab väga hea maitse

Pille
posted on 21.12.2015 17:29

Aitäh vihje eest, minä!

valleri-vallera
postitatud 20.10.2016 13:41

Kuule, tegin sinu retsepti järgi, kuid pikkpoiss laguneb. Teisisõnu, retesept ei ole lõpuni läbimõeldud. Pikkpoisi konsistents peab olema kõvem. Kas lisad retseptile juurde riivsaia kogust või midagi muud. Maitsel pole muidugi viga.

Kaare
postitatud 12.12.2016 19:11

Väga maitsev ja mahlane! Kohe kuumalt lõigates mul ka natuke lagunes, aga hiljem veidi jahtunult püsis hästi koos. Kui palju sõtkuda ja tugevalt vormi mätsida, siis saab ehk tihkema tulemuse, aga see pole ju eesmärk!
Pehme ja mahlane pikkpoiss on palju parem!

Leonore
postitatud 04.05.2017 16:47

Ühinen eelkõnelejatega - tõeliselt mahlane ja maitsev.

Eerika
postitatud 08.07.2017 17:25

Kuhu muna jääb?

Pille
posted on 08.07.2017 18:20

Eerika, siin ei käi muna. Kui Sa kangesti tahad lisada, siis võid ju panna, aga hädavajalik see pole.

Arvet
postitatud 05.10.2017 16:38

Ma panen paar/kolm tervet keedumuna ka hakkliha massi sisse! Lisab värvi ja maitset..:)

Merle Aruoja
postitatud 07.07.2018 20:53

Esimest korda elus olen omatehtud pikkpoisiga 100% rahul. Võrratult hea ja toimiv retsept!