2 (punast) paprikat
2 väiksemat pommut e. baklažaani
3 suuremat kooritud tomatit
2 sl oliiviõli
2 tl Herbes de Provence'i ürdisegu
soola ja musta pipart
Soovi korral:6-8 pošeeritud muna
6-8 tl crème fraîche'i või jogurtit
hakitud värsket münti
Lõika suvikõrvitsad, paprikad ja pommud kuubikuteks (ca 7-10 mm). Lõika tomatid pooleks, eemalda seemned ning lõika viljaliha samuti kuubikuteks.
Kuumuta õli suures potis, lisa köögiviljad, purustatud küüslauk, ürdisegu ning veidi soola.
Kuumuta tasasel tulel keemiseni, siis hauta umbes 20-25 minutit, potti aeg-ajalt raputades /või siis köögivilju ettevaatlikult segades/.
Serveeri toasoojalt või jahtunult, kas niisama või näiteks lambaliha kõrvale.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse. Väiksemal landscape-fotol on Lyonis pakutud ratatouille'i, millel pošeeritud muna, veidi hapukoort või jogurtit ning hakitud münti
Kas küüslauk läheb pannile koos sibulaga?
Ma paneks umbes 5 minutit hiljem - küüslauk küpseb kiiremini, kui sibul lihtsalt.
Mõnus. Ratatuille satub meie pere toidulauale eriti aedviljade valmimise hooajal, kui ainus poest juurde toodav kraam on pommu.
Jube hea sai, tänan retsepti eest! Poest hetkel saadaolevad paprikad olid pealt suhteliselt krimpsu tõmmanud, sestap grillisin neid enne ahjus ja siis koorisin naha maha. See lisas roale mõnusalt magusat mekki.
Pold viga
lemmik!
Tegin, väga hea sai. Kuna kapis juhtus olema jupike kitsejuustu, mis tuli ära kasutada, siis pudistasin selle lõpus ka potti. Sobis sinna väga hästi.
Üks prantsuse kunstnikunoormees, kes ükskord ammu seda imehead hautist pakkus, mainis tookord, et saladuseks võib olla veidi lisatud suhkrut (ehk teeks mesi sama), mis natuke tasakaalustab tomati hapusust... Proovisin täna ja tundus, et hautamise lõpuosas lisatud vähene pruun suhkur tegi tõesti roa veel eriti hääks ... Tervislik just pole väga, aga olgu pealegi :) 2. Keegi küsib sibula kohta, mina siin retseptis sibulat ei näinudki - kes sibulaga teinud - kas sobib hästi?
See oli parim toit baga ei viitsind teha aga see tasus ara
Vale
Ratatouille ehk Provanssaali pommuhautis
Provanssaali köögiviljaroog ratatouille valmistatakse enamasti suurelt tükeldatud või viilutatud köögiviljadest ning seda serveeritakse lambaliha juurde.
Ent ühel Prantsusmaa-reisil saime me just sellisel moel valmistatud ja serveeritud maitsvat köögiviljahautist. Ilma lisandita on roog sobiv ka veganitele!