Ratatouille ehk Provanssaali pommuhautis

Provanssaali köögiviljaroog ratatouille valmistatakse enamasti suurelt tükeldatud või viilutatud köögiviljadest ning seda serveeritakse lambaliha juurde.

Ent ühel Prantsusmaa-reisil saime me just sellisel moel valmistatud ja serveeritud maitsvat köögiviljahautist. Ilma lisandita on roog sobiv ka veganitele!

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 rullkõrvitsat

2 (punast) paprikat

2 väiksemat pommut e. baklažaani

3 suuremat kooritud tomatit

2 sl oliiviõli

2 küüslauguküünt

2 tl Herbes de Provence'i ürdisegu

soola ja musta pipart

Soovi korral:

6-8 pošeeritud muna

6-8 tl crème fraîche'i või jogurtit

hakitud värsket münti

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsad, paprikad ja pommud kuubikuteks (ca 7-10 mm). Lõika tomatid pooleks, eemalda seemned ning lõika viljaliha samuti kuubikuteks.

Kuumuta õli suures potis, lisa köögiviljad, purustatud küüslauk, ürdisegu ning veidi soola.

Kuumuta tasasel tulel keemiseni, siis hauta umbes 20-25 minutit, potti aeg-ajalt raputades /või siis köögivilju ettevaatlikult segades/.

Serveeri toasoojalt või jahtunult, kas niisama või näiteks lambaliha kõrvale.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse. Väiksemal landscape-fotol on Lyonis pakutud ratatouille'i, millel pošeeritud muna, veidi hapukoort või jogurtit ning hakitud münti

LISA KOMMENTAAR

põrnikas
postitatud 12.08.2007 12:56

Kas küüslauk läheb pannile koos sibulaga?

Pille
postitatud 13.08.2007 07:59

Ma paneks umbes 5 minutit hiljem - küüslauk küpseb kiiremini, kui sibul lihtsalt.

sirliiz
postitatud 11.04.2010 19:49

Mõnus. Ratatuille satub meie pere toidulauale eriti aedviljade valmimise hooajal, kui ainus poest juurde toodav kraam on pommu.

Nublu
postitatud 06.05.2010 18:21

Jube hea sai, tänan retsepti eest! Poest hetkel saadaolevad paprikad olid pealt suhteliselt krimpsu tõmmanud, sestap grillisin neid enne ahjus ja siis koorisin naha maha. See lisas roale mõnusalt magusat mekki.

Hexy
postitatud 13.09.2011 09:30

Pold viga

Kuts
postitatud 20.11.2013 18:46

lemmik!

Heli
postitatud 11.09.2016 21:23

Tegin, väga hea sai. Kuna kapis juhtus olema jupike kitsejuustu, mis tuli ära kasutada, siis pudistasin selle lõpus ka potti. Sobis sinna väga hästi.

Siiri
postitatud 03.03.2018 19:04

Üks prantsuse kunstnikunoormees, kes ükskord ammu seda imehead hautist pakkus, mainis tookord, et saladuseks võib olla veidi lisatud suhkrut (ehk teeks mesi sama), mis natuke tasakaalustab tomati hapusust... Proovisin täna ja tundus, et hautamise lõpuosas lisatud vähene pruun suhkur tegi tõesti roa veel eriti hääks ... Tervislik just pole väga, aga olgu pealegi :) 2. Keegi küsib sibula kohta, mina siin retseptis sibulat ei näinudki - kes sibulaga teinud - kas sobib hästi?

Auto
postitatud 02.03.2024 13:42

See oli parim toit baga ei viitsind teha aga see tasus ara

Kuts
postitatud 02.03.2024 13:43

Vale