300-450 g hakkliha (nt kodust ehk seguhakkliha)
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
1 punane paprika
300 g suvikõrvitsat
praadimiseks õli
1 sl kuivatatud basiilikut (nt Meira)
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 dl 10% rõõska koort
soola ja musta pipart
riivitud parmesani
Serveerimiseks:keedetud makarone või kartuleid
Haki sibul ja küüslauk, lõika paprika ja suvikõrvits kuubikuteks.
Kuumuta paksupõhjalisel suurel pannil veidi õli, lisa hakkliha, sibul ja paprika. Maitsesta soolaga ning prae segades, kuni hakkliha on värvi muutnud.
Lisa küüslauk ja suvikõrvits ning prae veel mõned minutid.
Lisa purustatud tomatid, rõõsk koor ning basiilik*. Kuumuta uuesti keemiseni, sega korralikult ning lase kaane all podiseda kümmekond minutit.
Serveerimisel puista peale riivitud parmesani.
* Kui kasutad värsket basiilikut, siis võta seda umbes 3-4 sl ning lisa alles mõned minutid enne kastme valmimist.
Maitses kõigile.
Väga maitsev
Kasutasin 400 g hakkliha. Igal juhul 5+ roog, soovitan kõigile. Suvikõrvits jäi mõnusalt krõmpsuv.
Tegin jälle õhtusöögiks, aga väikeste muudatustega. Lisasin koos hakkliha ja paprikaga pannile ka ühe sellerivarre (hakitult). Küüslauk jäi välja ja rõõsa koore asemel kasutasin Tere La Crema vahemere-toorjuustu vms. Basiilik oli värske. Soovitan endiselt. Hea võimalus köögivilju kasutada.
Väga maitsev tuli, suvikõrvits on mul suur lemmik!
Panin parmesani asemel ühe paki sulatatud juustu kastme sisse ja sai super!
Suvikõrvitsa-hakklihakaste
Värvikirev suvine hakklihakaste rohke köögiviljaga. Sobib hästi nii keedetud kartulite kui ka keedetud makaronide kõrvale.