200 g lihatäidisega tortelliine
300 g suitsupeekonit
300 g külmutatud väikesi herneid
1 sibul
Bešamellkaste:30 g võid
3,5 sl nisujahu
5 dl kuuma piima
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
soola ja valget pipart
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
150 g riivitud juustu
Keeda tortelliinid rohkes soolaga maitsestatud vees valmimiseni (vt pakendi juhiseid). Nõruta.
Haki sibul ja peekon, prae pannil kergelt kuldseks.
Pane tortelliinid võitatud ahjuvormi, laota peale sibula-peekonisgu ning herned.
Bešamellkastme jaoks kuumuta potis või, lisa jahu ja sega läbi. Lisa piim ning vispelda hoolega, kuni kaste muutub ühtlaseks. Maitsesta, siis sega juurde rõõsk koor ja riivitud juust.
Kalla kaste vormi, puista peale riivsai ja soovi korral veel mõned võitükikesed.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. Serveeri tomatisalatiga.
Retsept on Taani ajakirjast Femina (45/1990)
Tortellinid herneste, peekoni ja bešamellkastmega
Lihtne argiõhturoog, mille valmistamiseks on vaja tortelliine ehk väikeseid täidisega makaronilisi.