Tortellinid herneste, peekoni ja bešamellkastmega

Lihtne argiõhturoog, mille valmistamiseks on vaja tortelliine ehk väikeseid täidisega makaronilisi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g lihatäidisega tortelliine

300 g suitsupeekonit

300 g külmutatud väikesi herneid

1 sibul

riivsaia

Bešamellkaste:

30 g võid

3,5 sl nisujahu

5 dl kuuma piima

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola ja valget pipart

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

150 g riivitud juustu

Valmistamine

Keeda tortelliinid rohkes soolaga maitsestatud vees valmimiseni (vt pakendi juhiseid). Nõruta. 

Haki sibul ja peekon, prae pannil kergelt kuldseks. 

Pane tortelliinid võitatud ahjuvormi, laota peale sibula-peekonisgu ning herned. 

Bešamellkastme jaoks kuumuta potis või, lisa jahu ja sega läbi. Lisa piim ning vispelda hoolega, kuni kaste muutub ühtlaseks. Maitsesta, siis sega juurde rõõsk koor ja riivitud juust. 

Kalla kaste vormi, puista peale riivsai ja soovi korral veel mõned võitükikesed. 

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. Serveeri tomatisalatiga. 

Retsept on Taani ajakirjast Femina (45/1990)

LISA KOMMENTAAR