2-3 sl õli
3 l vett
1 dl odratangu
1-2 sibulat
150-200 g kuivatatud seeni või 400-500 g kupatatud seeni
4-5 kartulit
hakitud tilli
hapukoort
Keeda tangud vees pehmeks. Lisa rasvas hautatud tükeldatud sibul ja seened. Lisa kartulilõigud ning keeda.
Kui kasutad kuivatatud seeni, siis pese need hoolikalt ja leota vees. Seejärel tükelda ja hauta rasvas. Leotusvesi lisa supileemele.
Maitsesta supp ja anna lauale hapukoore ja hakitud tilliga. Enne lauale andmist võib lisada ka veidi võid.
Seenesupile võib lisada ka 1-2 värsket tomatit või 1 sl tomatipüreed (tomatipüree lisa koos rasvas praetud sibula ja seentega).
Retsept on raamatust "Valik toiduretsepte", pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maisev !
Tõesti hea supp. Mina lisasin veel porgandeid, puljongikuubiku, sortsu palsamveiniäädikat ja tomatipastat.
Väga maitsev supp, minu ema tegi meile seda just nädalavahetusel ja võttiski retsepti sellest vanast raamatust, nii lahe oli vaadata, kuidas raamat oli ees lahti... tänapäeval seda enam eriti ei näe, ikka arvuti on õige koha pealt lahti :) </br> Mina kasutasin soolaseeni, jätsin ära kartuli ja lisasin maitseks köögiviljapuljongit ja sai ikka väga maitsev. </br>
Uduvihm on 2012. aastal sellise pildi saatnud.
Tangu-seenesupp
Seda Salme Masso seenesuppi võib teha nii värskete kui ka kuivatatud seentega.