6 väiksemat kanafileed
2 sl värsket või 2 tl kuivatatud tüümiani
1 tl soola
2 sl õli
2 hakitud sibulat
2 küüslauguküünt
6 tomatit
2 dl valget veini
1 rosmariinioks
2 dl musti oliive
Maitsesta kana tüümiani ja soolaga. Pruunista kanatükid pannil ja tõsta kõrvale.
Prae pannil hakitud sibul ja küüslauk pehmeks. Lisa kuubikuteks lõigatud tomatid. Lisa vein ja kuumuta keemiseni.
Vala segu ahjuvormi ja tõsta peale pruunistatud kanatükid. Maitsesta rosmariiniga.
Küpseta 225-kraadises ahjus 30-35 minutit või kuni kana on küps. Küpsemise lõpupoole lisa oliivid.
Serveeri riisi ja rohelise salatiga.
Soome retsept, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin kõike malmpotis ja kuumutasin pliidi peal, ahju ei pannud. Niimoodi tundus lihtsam. Maitsev ja lihtsalt valmistatav roog.
Provanssaali kana