Kabatšokiletšo

Seda letšo-laadset köögiviljahoidist võib teha nii kabatšokist kui ka salaja suureks kasvanud suvikõrvitsast.

Kogus
5 x 500 ml purki
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1-2 dl mahedamaitselist õli

0.5 kg sibulaid

1 kg tomateid

1 kg kabatšokke või ülekasvanud suvikõrvitsaid

0.5 kg paprikaid

0.5 kg porgandeid

1.5-2 sl soola

3 sl suhkrut

soovi korral hakitud peterselli

Valmistamine

Kuumuta õli suures potis. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel, kuni sibul on muutunud klaasjaks.

Lisa tükeldatud tomatid ja riivitud porgandid, maitsesta soola ja suhkruga. Kuumuta kümmekond minutit.

Lisa tükeldatud paprikad ja riivitud või tükeldatud kabatšokid. Hauta segu seni, kuni kõik koostisosad on pehmed.

Vala kuum letšo steriliseeritud purkidesse ja sulge purgid kohe õhukindlalt.

Jahedas keldris või külmikus säilib hoidis aasta-paar. 

Loe veel:

Allikas: Õuehaldjate FB-leht, Kai P-M (sõnastust muudetud). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kadri
postitatud 15.09.2013 09:39

Mis vahe on suvekõrvitsal ja kabatsokil? Üks ja sama asi ju!

Pille
postitatud 15.09.2013 10:43

Kadri, botaaniliselt küll. Lihtsalt meie kultuuris peetakse kabatšoki all silmas neid ülekasvanud suuri jurakaid, mis toorelt süüa enam ei kõlba. Ja päris mitmed supi-, piruka- ja salatiretseptid läheksid untsu, kui keegi noorte suvikõrvitsate (olgu need siis väikesed taldrikkõrvitsad e. patissonid või rullkõrvitsad) asemel võtaks need kolmekilosed kabatšokid, mis heatahtlik vanaema või tädi maalt saatis! :)

krissu
postitatud 25.09.2013 21:54

Milleks vajalik 2dl õli? Olen aastaid letšot tehes seda meeletut õlikogust eiranud ja saanud suurepärase ''köögiviljahautise''. Olen kuulnud, et ilma õlita ei seisa? Aga niimoodi tehtult süüaksegi ära ammu enne jõule. Samas kui originaalretsepti järgi vaaritud seisid mitu aastat keldris ja peale esimest purk jäidki ootama:(

Aili
postitatud 29.07.2021 19:22

Küüslauku ka vähe, teeb letso teravamaks????