Juustuga tuunikalapirukas

Juustu ja punasibulaga mahlane tuunikalapirukas küpsetatakse suuremas pirukavormis. Serveeri koos värske salatiga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g võid

175 g nisujahu

näpuotsaga soola

2 sl külma vett

Kate:

2 purki õliga tuunikalakonservi (a 200 g)

2 punast sibulat

hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

100 g (tugevamaitselist) juustu

3 muna

3 dl piima

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Haki jahu, sool ja või puruseks, sega juurde vesi ja suru ühtlaseks tainaks. Vooderda sellega 26 cm pirukavorm. Pane pirukapõhi 30 minutiks (sügav)külma tahenema, siis eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Samal ajal haki sibul, sega kausis koos nõrutatud ja kahvliga katkisurutud tuunikala ning hakitud tilliga. Maitsesta soola-pipraga. Laota tuunikalasegu eelküpsetatud pirukapõhjale, puista peale riivjuust.

Klopi munad piimaga lahti, kalla tuunikalatäidisele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis hüübinud.

LISA KOMMENTAAR