Valmista esmalt tainas. Haki jahu, sool ja või puruseks, sega juurde vesi ja suru ühtlaseks tainaks. Vooderda sellega 26 cm pirukavorm. Pane pirukapõhi 30 minutiks (sügav)külma tahenema, siis eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Samal ajal haki sibul, sega kausis koos nõrutatud ja kahvliga katkisurutud tuunikala ning hakitud tilliga. Maitsesta soola-pipraga. Laota tuunikalasegu eelküpsetatud pirukapõhjale, puista peale riivjuust.
Klopi munad piimaga lahti, kalla tuunikalatäidisele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis hüübinud.
Juustuga tuunikalapirukas
Juustu ja punasibulaga mahlane tuunikalapirukas küpsetatakse suuremas pirukavormis. Serveeri koos värske salatiga.