500 g sealiha
3 suurt sibulat
2 dl pikateralist/sõmerat riisi
8 dl vett või puljongit
3 sl sojakastet
2-3 küüslauguküünt
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
Eemalda sealihalt pekine serv. Lõika liha ca 1 cm tükkideks. Koori ja tükelda sibulad ja porgandid. Lõika seapekk väikesteks kuubikuteks.
Pane seapekk potti, sulata poti põhjas rasv. Lisa lihakuubikud, pruunista ümberringi. Siis lisa sibul, riis, porgand ja puljong või vesi. Maitsesta sojakastmega, lisa loorberileht ja veidi soola-pipart.
Kuumuta roog keemiseni, seejärel hauta 175-kraadises ahjus kaane all umbes 45 minutit, kuni riis ja liha on pehmed.
Sega juurde hakitud küüslauk ja kuumuta kergelt läbi. Timmi maitse soola-pipraga parajaks, sega hulka hakitud maitseroheline ja serveeri.
väga maitsev!
Selle retsepti järgi mitu korda teinud, väikeste variatsioonidega maitseainetes (olen lisanud ulukiliha ja kukeseenefondi, vürtsköömenit jne) Hea retsept kindla peale minekuks.
Täiskasvanutele maitses, aga lapsed sõid väääääääga vastumeelselt. Kuid said söödud.
Söön siin praegu seda pilaffi ja kommenteerin kõrvale, et väga maitsev sai. :) Lisasin veel 2 sl tomatipastat, kesise peotäie rosinaid ja sama palju poolitatud kuivatatud aprikoose. See retsept on kindla peale minek, kõike oli parajates kogustes, riisi jaoks oli puljongit parasjagu ja tulemust nautis kogu pere, ka meie pooleteiseaastane laps.
Mulle maitses
Kasutasin ära kodus olnud pudruriisi, aga oli siiski hea, jäi lihtsalt kleepuvam. Minul jäi pilaff natuke soolaseks, ilmselt puljongist või siis sojakastmest tulenevalt. Järgmine kord panen neid pisut vähem. Aga muidu väga lihtne ja maitsev.
Katsetasime retsepti ja muutsime veidi koostisosade koguseid. Kuna lapsed ei taha liha väga süüa, siis suurendasime riisi ja porgandi kogus. Usun, et tulemus tuli veidi pehmem, kui originaalretsept. Soja asemel kasutasime meresoola.
<p>Tegin täna seda rooga esimest korda. Grusiinist sõber soovitas juba aastaid tagasi, et viska loorber sisse. Tegin seda ja sai jumalik.</p><p> Ma ei tahtnud täna ahjuga jamada ja tegin seda nö risotto ehitamise põhimõttel, et segan ja lisan vajadusel niiskust. Mina panin juurde 4 suurt supilusikatäit tomastipastat, ühe supilusika jagu suhkrut ja kuna kapis oli, siis suure supilusika jagu teravat Ungari paprikapastat. Ilmselt veel mängides saab veelgi paremaks. </p><p>Lapsed sõid 2 või enam portsu, mis on seltskond keda on üldiselt siiski üsna raske teenindada :)</p>
See on super maitsev toit! Sai tehtud kaelakarbonaadiga, mille praadisin pannil eraldi, sibula ja porgandi praadisin haudepotis. Lisasin toidule Bong veisepuljongit ja hautasin pliidi peal. :)
See retsept oli nii hea, et mu ämm küsis veel teise kausitäie juurde.
See on ju PLoff
Plohvilaadne tõesti :)
Riisi-sealihahautis
Kaukaasiapärane riisi-sealihahautis porgandi, sibula ja küüslauguga. Sojakastme lisamine pole Kaukaasias muidugi kombeks, aga tulemuseks on igati maitsev hautis.
Vali näiteks sea kaelakarbonaad või abatükk.