500 g (külmutatud) tavalist või pärmi-lehttainast
Täidis:200 g fetajuustu
200 g suitsusinki
400 g külmutatud aedvilju (nt porgand, lillkapsas, brokoli)
1 dl tükeldatud porrut
1 tl ürdisoola
1 purustatud küüslauguküüs
2 muna
2 dl piima või kohvikoort
Peale:hakitud värsket peterselli
Kui kasutad külmutatud (pärmi-)lehttainast, siis lase sel esmalt toatemperatuuril või külmkapis sulada. Rulli jahusel laual suuremaks, kata sellega väiksem servadega ahjuplaat (nt 25 cm x 35 cm). Torka põhi kahvliga auklikuks.
Laota tainale kuubikuteks lõigatud fetajuust ja sink, peale porrurõngad ja sulanud aedviljasegu.
Sega munad ja piim, maitsesta kergelt soola-pipraga ja vala pirukale. Küpseta 225-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas servadest kenasti kuldne.
Valmis pirukale puista hakitud peterselli.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Aedviljapirukas feta ja singiga
Feta ja singiga lahtine pirukas sobib hästi piknikule kaasa võtmiseks, aga ka kergeks õhtusöögiks. Paku kõrvale nt värsket salatit.