Aedviljapirukas feta ja singiga

Feta ja singiga lahtine pirukas sobib hästi piknikule kaasa võtmiseks, aga ka kergeks õhtusöögiks. Paku kõrvale nt värsket salatit.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

500 g (külmutatud) tavalist või pärmi-lehttainast

Täidis:

200 g fetajuustu

400 g külmutatud aedvilju (nt Härmavili porgand, lillkapsas, brokoli)

200 g suitsusinki

1 dl tükeldatud porrut

1 tl ürdisoola

1 purustatud küüslauguküüs

2 muna

2 dl piima või kohvikoort

Peale:

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud (pärmi-)lehttainast, siis lase sel esmalt toatemperatuuril või külmkapis sulada. Rulli jahusel laual suuremaks, kata sellega väiksem servadega ahjuplaat (nt 25 cm x 35 cm). Torka põhi kahvliga auklikuks. 

Laota tainale kuubikuteks lõigatud fetajuust ja sink, peale porrurõngad ja sulanud aedviljasegu

Sega munad ja piim, maitsesta kergelt soola-pipraga ja vala pirukale. Küpseta 225-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas servadest kenasti kuldne.

Valmis pirukale puista hakitud peterselli.

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 06.07.2010 07:15

Pirukas maitses hästi, kuid täidist oli nagu pisut palju ja püsinud hästi koos.

Pille
postitatud 31.08.2019 11:54

Tullia saatis sellise pildi:

Martiina
postitatud 30.08.2019 22:11

Maitsev pirukas, sööks teinekordki!

Kaare
postitatud 31.08.2019 10:50

Mulle ka meeldis!