Magus sibulamarmelaad

Sibulamarmelaad sobib lihatoitude lisandiks, muretainakorvikestes suupistena, kreekerküpsiste kattena jne.

Kogus
900 g
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

900 g sibulat

3 tl meresoola

800 g pruuni suhkrut

1 dl palsamiäädikat (balsamico)

1 dl õunaäädikat

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl jahvatatud nelki

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika õhukesteks ratasteks.
Tõsta sibularattad sõelale, puista sool peale. Sega ja lase tund aega seista.
Loputa sibularõngad põhjalikult ning patsuta köögipaberi abil kuivaks.
Pane sibularõngad, suhkur, äädikad ja jahvatatud maitseained paksupõhjalisse potti.
Kuumuta keemiseni ning seejärel alanda kuumust.
Keeda sibulamarmelaadi tasasel tulel kaaneta potis umbes 2 tundi. Sega sageli, kuni siirup on paks ja sibulad on kuldpruunid.
Eemalda pott tulelt ja lase 5 minutit jahtuda.
Tõsta kohe kuumutatud steriliseeritud purkidesse ja sulge purgid.
Marmelaad säilib jahedas ja pimedas hoiukohas kuni aasta.

Sibulamarmelaad sobib lihatoitude lisandiks, muretainakorvikestes suupistena, kreekerküpsiste kattena jne.

Retsept on Carol Charltoni raamatust "Organic Cafe Cookbook". Pildi tegi LUMETYDRUK.
LISA KOMMENTAAR

Lumetydruk
postitatud 05.04.2012 15:58

Väga huvitav, meeldib neile kes armastavad magusat ja soolast korraga.