1 sibul
3-4 (keedetud) peeti
2 sl õli
väike sorts äädikat
1.5 l vett või köögiviljapuljongit
5 tera musta pipart
350 g pakk minifrikadelle (nt Härmavili)
hapukoort
Riivi aedvili jämeda riiviga. Hauta õlis pehmeks*, lisades värvi hoidmiseks veidi äädikat.
Lisa kuum vesi või puljong ja maitseained ning kuumuta keemiseni. Lisa frikadellid ja keeda 5 minutit.
Maitsesta ja serveeri, kaunista hapukoore ja hakitud maitserohelisega.
* Kui kasutad keedetud peeti, siis lisa see hiljem.
Gluteenivaba versiooni jaoks valmista sobivad frikadellid ise ning kasuta äädika asemel sidrunimahla!
Laine Remmelga retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine (2/1987), siin küll veidi mugandatud kujul.
Mina kasutasin oma aiast võetud toorest peeti, mille lisasin supile kohe alguses. Vabalt võiks võtta ka (riivitud) keedetud peeti, aga see tuleks hiljem lisada, muidu keeb liiga pehmeks. Meie perele meeldis supp küll, mõnus argiõhturoog.
Väga hea ja lihtne supp. Veel patem teisel päeval ;-)
Väga maitsev supp. Kiire ja lihtne teha eriti kui kasutada keedetud riivitud peeti. </br> See on õige, et järgmisel päeval oli parem. Mina lisasin viimane kord frikadellide asemel tükeldatud viinereid ja mulle meeldis nii rohkem.
Väga mõnus supp, mulle meeldib rohkem kui klassikaline frikadellikas :-)
Peedisupp frikadellidega
Riivitud köögiviljadega selge supp maitseb eriti hästi väikeste frikadellidega. Laste lemmik!