Peedisupp frikadellidega

Riivitud köögiviljadega selge supp maitseb eriti hästi väikeste frikadellidega. Laste lemmik! 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 porgandit

3-4 (keedetud) peeti

2 sl õli

väike sorts äädikat

1.5 l vett või köögiviljapuljongit

5 tera musta pipart

1 loorberileht

350 g pakk minifrikadelle (nt Härmavili)

soola

suhkrut

hapukoort

maitserohelist

Valmistamine

Riivi aedvili jämeda riiviga. Hauta õlis pehmeks*, lisades värvi hoidmiseks veidi äädikat.

Lisa kuum vesi või puljong ja maitseained ning kuumuta keemiseni. Lisa frikadellid ja keeda 5 minutit.

Maitsesta ja serveeri, kaunista hapukoore ja hakitud maitserohelisega.

* Kui kasutad keedetud peeti, siis lisa see hiljem. 

Gluteenivaba versiooni jaoks valmista sobivad frikadellid ise ning kasuta äädika asemel sidrunimahla!

Laine Remmelga retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine (2/1987), siin küll veidi mugandatud kujul. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.09.2014 16:03

Mina kasutasin oma aiast võetud toorest peeti, mille lisasin supile kohe alguses. Vabalt võiks võtta ka (riivitud) keedetud peeti, aga see tuleks hiljem lisada, muidu keeb liiga pehmeks. Meie perele meeldis supp küll, mõnus argiõhturoog.

Anne
postitatud 09.01.2016 18:43

Väga hea ja lihtne supp. Veel patem teisel päeval ;-)

Maarja-Liis
postitatud 14.03.2017 14:45

Väga maitsev supp. Kiire ja lihtne teha eriti kui kasutada keedetud riivitud peeti. </br> See on õige, et järgmisel päeval oli parem. Mina lisasin viimane kord frikadellide asemel tükeldatud viinereid ja mulle meeldis nii rohkem.

Anne Ots
postitatud 10.05.2017 21:07

Väga mõnus supp, mulle meeldib rohkem kui klassikaline frikadellikas :-)