Juustukook kuivatatud puuviljadega

Rikkalik jõuluhõnguline küpsetatud toorjuustukook Kaare blogist.

Kogus
12 lõiku
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g Digestive-küpsiseid vm täisteraküpsiseid

50 g mandlilaaste

50 g sulatatud võid

Kate:

600 g maitsestamata toorjuustu

100 g hapukoort

2 suurt muna

100 g Demerara suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

näpuotsatäis riivitud muskaati

125 g kuivatatud viigimarju

75 g kuivatatud jõhvikaid

50 g heledaid rosinaid

75 ml kalvadost

1 kaneelikoor

Peale:

150 g 20% või 30% hapukoort

1-2 tl pruuni suhkrut

vedelat mett

kuivatatud puuvilju

Valmistamine

Haki viigimarjad ja jõhvikad väiksemaks. Pane kuivatatud puuviljad, kaneelipulk ja Calvados potti ning kuumuta madalal tulel 5 minutit. Tõsta jahtuma.

Purusta küpsised köögikombainis. Suru mandlilaastud käte vahel katki ja lisa koos sulavõiga küpsisepurule. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm koogivormi põhjale.

Sega kausis toasoe toorjuust ühtlaseks. Lissa hapukoor, suhkur, vanilliekstrakt, muskaatpähkel ja kergelt lahtiklopitud munad.

Eemalda puuviljapotist kaneelikoor ja vala kuivatatud puuviljad koos vedelikuga täidise hulka. Sega ühtlaseks ja vala täidis küpsisepõhjale. Küpseta 160 kraadises ahjus umbes 1 tund. Kata jahtunud kook toidukilega ja tõsta jahedasse. Juustukook on parim järgmisel (isegi ülejärgmisel) päeval.

Enne serveerimist kaunista kook maitsestatud hapukoore, vedela mee ja kuivatatud puuviljadega. 

Loe veel:

Retsept ja foto: Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 01.12.2015 14:21

Mäletan, et see kook sai eelmiste jõulude ajal sööjatelt palju kiita. Viigimarjad on koogi sees väga mõnusad ja kalvadost ei asendaks ma ka muuga (kuigi sobib kindlasti ka muu alkohol :)

möh
postitatud 25.12.2015 16:23

torti peaks siiski kaunistama ainult söödavate asjadega, mitte käbid ja kaikad nagu pildil.

Pille
postitatud 25.12.2015 17:24

Nii tore, et leidsid aega kommenteerimiseks, möh ;)

Kaare
postitatud 08.08.2016 08:34

Miks mitte kaikad ja käbid? Miks mitte läheneda teisiti? Kui mürgised ei ole, siis võib igaüks oma äranägemise järgi tordile panna, mida aga hing ihaldab! Minu arvates ei ole kuskil tähtsas raamatus kirjas, et torte peab ilmtingimata kaunistama ainult söödavate asjadega :)

Krista
postitatud 20.12.2016 22:39

Plaan on seda kooki jõuludeks teha. Kas võin kasutada ka suuremat vormi ja tuleb lihtsalt madalam kook või peaksin püüdma leida ikkagi õige suurusega vormi?

Tiina
postitatud 25.12.2017 16:09

Mõnus kook, ainult et süüa saab pisikeste tükkide kaupa – rammus ja kalvadosine (ma ei kuumutanud, vaid lasin öö läbi koos puuviljadega külmikus seista).