Kapsa-kodujuustupirukas

Lehttainapirukas mahlase kapsa-juustutäidisega, millele annab eriliselt hõrgu maitse köömen.   Eriti mõnus jääb see pirukas varasuvist värsket kapsast kasutades.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kate:

800-900 g kapsast

3-4 sl vett

1 tl soola

1 tl (röstitud) köömneid

200 g kodujuustu

suur peotäis hakitud värsket tilli

100 g riivitud juustu

2 suurt muna

2 dl 10% rõõska koort

500 g pärmi-lehttainast (nt Härmavili)

Valmistamine

Rulli lehttainas veidi suuremaks ning aseta see 30x35 cm ahjupannile, servad veidi kõrgemalt. Torka põhi kahvliga kergelt auguliseks ning küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni see on kergelt kuldne. 

Samal ajal eemalda kapsalt välimised lehed, haki kapsas ise peeneks. Pane koos veega potti või suurele pannile ning hauta poolpehmeks. Maitsesta soola, köömnete ja tilliga.

(Kui kapsas vesisevõitu tundub, siis nõruta see korralikult).

Lisa kapsamassile kodujuust ja riivitud juust, maitsesta segu vajadusel veel soolaga. Tõsta kapsatäidis eelküpsetatud lehttainapõhjale.

Klopi munad rõõsa koorega lahti, maitsesta kergelt soola-pipraga. Kalla täidisele. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirukatäidis on pealt kuldne ja kenasti läbi küpsenud. Lase jahtuda ja serveeri tükkideks lõigatuna.

Kasutatud tooted:

LISA KOMMENTAAR

Monika T @ FB
postitatud 02.07.2013 14:34

Proovisin eile, super mõnus, maitses kohvi kõrvale

Margit J-J @ FB
postitatud 04.07.2013 08:08

Tegin, aga ilma kapsata ja kohvikooreta :) Sisuks kodujuust, suitsutatud lõheviilud, šampinjone ja sibulat päris palju. Kuna kohvikoort polnud, segasin kolm muna ja merevaigu, ning lisasin piima. Peale raputasin juustu. No ikka väga hää :)

Ülle E @ FB
postitatud 10.02.2015 19:00

Väga maitsev, täna sai tehtud ja läheb kindlasti kordamisele :)

Piret A @ FB
postitatud 10.02.2015 19:00

Täielik lemmik:)

Anu Mikson
postitatud 02.06.2016 08:43

Tasub proovimist:)

Karin Arop
postitatud 21.06.2017 18:02

Ohh, see on niii hea :-)

ÕunaIiris
postitatud 21.06.2017 18:37

Üks lemmikutest.

Kaja Kadu
postitatud 21.06.2017 22:49

Mina panen hakkliha ka ja supper

Sirje Lont
postitatud 25.07.2017 09:54

Jumaldan seda pirukat ja ta on minu menüüs sage külaline!!!

Ülle Vasar
postitatud 04.04.2018 21:01

see on väga hea pirukas ja ka väga lihtne teha

Ande Esberg-Tarum
postitatud 05.04.2018 18:04

Väga-väga hea pirukas...eriti soojalt!

Ege Hirv
postitatud 06.01.2020 11:01

On tõesti väärt pirukas, kõik ühes, nii eelroog, praad kui magustoit.

Meeri Pukk
postitatud 07.01.2020 21:19

Kûpsetasin seda täna ja ülimaitsev lihtsalt!

Helge Pukk
postitatud 19.02.2020 12:39

Tõeliselt hea pirukas! Palju kordi tehtud ja söödud :)

Luule Ķutismaa
postitatud 04.04.2020 21:06

Nämma pirukas! Maitsev!