Napoli kodujuustukook sidruniga

Seda itaalia sidrunikooki võib valmistada nii ricotta-juustu, kodujuustu kui ka tavalise kohupiimaga.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

175 g nisujahu

75 g suhkrut

125 g pehmet võid

1 sl riivitud sidrunikoort

2 munakollast

Täidis:

300 g kodujuustu või ricotta juustu

75 g suhkrut

3 muna

50 g hakitud mandleid

1 sl riivitud sidrunikoort

2-3 sl apelsini riivitud koort

1 tl vanillisuhkrut

75 g apelsinisukaadi

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sega tainaained, keera fooliumisse ja hoia 1 tund jahedas. Siis vooderda 24 cm läbimõõduga pirukavorm tainaga. 

Sega kodujuust mikseriga ühtlaseks, lisa suhkur ja ükshaaval vahustades munad. Lisa ülejäänud ained. Kalla koogivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit.

Lase enne serveerimist veidi jahtuda, puista peale tuhksuhkrut.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Taani ajakirjast Femina (3/1991).  Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 11.06.2008 09:14

Sa säde, hää kohupiimakoogiga on tegu. Ajasin kodujuustu läbi sõela, see andis veel kaunist tulemit juurde. Ja need mandlilaastud ja see sidrun ja apelsin, ehhh….

Dee
postitatud 23.08.2008 21:20

Tegin koogi Tervise kohupiimaga (eestimaine ricotta), ja kuna meile maitseb teralisem sisu, siis lisasin suuremad mandlitükid ja suuremad sukaaditükid (sukaadi panin küll vaid pool retseptis antud kogusest) Hea kook on, aga järgmisel korral lisan täidisele ka sidrunimahla, sest meie jaoks jäi sisu veidi lääge. Aga...võibolla oli aga asi hoopis sukaadis, sest ma pole kunagi proovinud poesukaadi, teen ikka ise. Äkki on poesukaad hapukam? Igal juhul, hea kook, tasub proovimist :)

Liis
postitatud 03.01.2009 12:00

imemaitsev. tegin kodumaise ricottaga (panin natuke rohkem, kui ette nähtud retseptis), apelsinikoort sai veidi vähem, sorts sidrunimahla juurde, kuna sukaadi polnud käepärast, siis panin hoopis kuivatatud jõhvikaid. oma pere sõi, külalised ka, kõigile maitses :)

viljar10
postitatud 25.03.2009 13:42

Tegin analoogi, kus kohupiimale lisasin veel 50% kodujuustu. Samuti pole vaja mune kloppida ja tainast fooliumisse toppida. Piisab plaadile vormimisest ja korraks külmikusse panemisest. Kohupiimale lisasin vaid suhkru, mandlid, rosinaid ja apelsinikooreekstrakti (poes müüakse, pool väikesest pakikesest) ja jahusegu (1 tl maisitärklist, 1 tl kartulitärklist, 3 tl nisujahu), et pealmine kiht ei jääks väga omlett. Põhja valmistasin küpsetusmargariinist ja jahust, muna 30% vähem. Tulemus - Super!

nodiet
postitatud 21.03.2013 22:57

Väga hea! Tegin kodujuustuga - pisut hõõrusin lusikaga peenemaks lisaks sellele, et kombainis segasin. Panin poest ostetud muskaati. Muidu tegin täpselt nagu retseptis. Sidrunimahla oleks võinud sisse pigistada. Aga rahul olen.

nodiet
postitatud 22.03.2013 22:44

Eile tegin ja täna ka. Nii hea!!! Soovitan - eriti lihavõttepühadeks!

ewu
postitatud 18.05.2013 22:50

tõesti maitsev sai :) kuna sukaadi polnud, ei hakanud ka apelsini koort panema lisasin vaid lisax täidisele sidruni mahla. kodujuustu surusin ka veel enne läbi sõela. muu sai kõik tehtud, kui retseptis kirjas. eile tegin ja homseks on juba uus tellimus sees ;)