Pannimoussakas

See on "päris moussaka" mugandus, mida saab ka pannil valmistada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud suur sibul

2 hakitud küüslauguküünt

500 g ise hakitud lambaliha või lambahakkliha

400 g konservitud purustatud tomateid

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tl jahvatatud kaneeli

200 g purk röstitud pommut e. baklažaani oliivõlis (nõruta ja haki)

200 g hakitud fetajuustu

soola ja musta pipart

värsket münti

Valmistamine

Kuumuta suurel madalal pannil õli. Lisa sibul ja küüslauk ning prae pehmenemiseni. Lisa hakkliha ja prae 3-4 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud.

Lisa tomatid, sega juurde tomatipüree ja kaneel ning maitsesta soola ja pipraga. Hauta tasasel tulel 20 minutit - poole küpsemise ajal lisa baklažaanikonserv.

Puista peale hakitud feta ja münt ning serveeri värske salati ja röstitud pitaga.

Loe veel:

Algretsept (Hob-to-table moussaka) on pärit ajakirja Good Food 2004. aasta aprillinumbrist.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.09.2005 18:25

Valmistasin taas, seekord tegin ka juuresolevad fotod (klõpsa pildil!). Lisasin veidi punast veini, kaneeli panin sortsu rohkem. Ja lasin vist ligi 45 minutit kaane all haududa, aeg-ajalt segades, kuna nii on kastmel palju mõnusam maitse (kehtib vist enamuse tomatipõhiste lihakastmete puhul) Mündi asemel on fotol basiilikmünt ehk nende kahe ürdi ristand - väga mõnus oli! Ja kõrvale pakkusin naan-leiba.