2 sl oliiviõli
1 hakitud suur sibul
2 hakitud küüslauguküünt
500 g ise hakitud lambaliha või lambahakkliha
400 g konservitud purustatud tomateid
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 tl jahvatatud kaneeli
200 g purk röstitud pommut e. baklažaani oliivõlis (nõruta ja haki)
200 g hakitud fetajuustu
soola ja musta pipart
värsket münti
Kuumuta suurel madalal pannil õli. Lisa sibul ja küüslauk ning prae pehmenemiseni. Lisa hakkliha ja prae 3-4 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud.
Lisa tomatid, sega juurde tomatipüree ja kaneel ning maitsesta soola ja pipraga. Hauta tasasel tulel 20 minutit - poole küpsemise ajal lisa baklažaanikonserv.
Puista peale hakitud feta ja münt ning serveeri värske salati ja röstitud pitaga.
Algretsept (Hob-to-table moussaka) on pärit ajakirja Good Food 2004. aasta aprillinumbrist.
Valmistasin taas, seekord tegin ka juuresolevad fotod (klõpsa pildil!). Lisasin veidi punast veini, kaneeli panin sortsu rohkem. Ja lasin vist ligi 45 minutit kaane all haududa, aeg-ajalt segades, kuna nii on kastmel palju mõnusam maitse (kehtib vist enamuse tomatipõhiste lihakastmete puhul) Mündi asemel on fotol basiilikmünt ehk nende kahe ürdi ristand - väga mõnus oli! Ja kõrvale pakkusin naan-leiba.
Pannimoussakas
See on "päris moussaka" mugandus, mida saab ka pannil valmistada.