Surimivorm

Lihtne vormiroog, mis kenasti kaunistatult sobib ka pidulauale.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit + maitsestumine
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur röstsai

200 g sulatatud võid

500 g 20% hapukoort

300 g VIČI "Classic" või "Lumekrabi" surimipulki

1 suur punane paprika (soovitatavalt piklik punane)

soola

Kaunistamiseks:

3-4 keedetud muna

tilli

Valmistamine

Vooderda serveerimiskauss toidukilega - siis saab surimivormi kergesti vormist välja. 

Eemalda saiadelt koorikud ja lõika sai kuubikuteks. Tükelda surimipulgad, haki paprika peeneks. Sega kõik ained hapukoore ja sulavõiga kokku. 

Lõika keedetud munad viiludeks, äärista nendega serveerimiskausi põhi või küljed. Suru surimi-saiasegu tugevalt vormi. Silu pealt ühtlaseks, aseta peale sobiva suurusega raskus. 

Hoia surimivormi paar tundi või kuni järgmise päevani jahedas. Kummuta vormist välja, lõika sektoriteks. 

Loe veel:

Idee on Heidi Vihma raamatust "Setost saarteni" (Menu 2011), aga mugandatud (algretseptis oli vaid 200 g makrat). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 22.07.2017 20:16

Võileivatordi sõbrad rõõmustavad :)

Pille
postitatud 22.07.2017 22:26

Just! Ma tegin ka seda täna oma tädimehe 70. sünnipäevale kaasa. Sugulased arvasid kõik, et täitsa tore makrasalat või makra-võileivatort, aga lihtsalt lihtsam, ei pea kihte ladustama.