Vooderda serveerimiskauss toidukilega - siis saab surimivormi kergesti vormist välja.
Eemalda saiadelt koorikud ja lõika sai kuubikuteks. Tükelda surimipulgad, haki paprika peeneks. Sega kõik ained hapukoore ja sulavõiga kokku.
Lõika keedetud munad viiludeks, äärista nendega serveerimiskausi põhi või küljed. Suru surimi-saiasegu tugevalt vormi. Silu pealt ühtlaseks, aseta peale sobiva suurusega raskus.
Hoia surimivormi paar tundi või kuni järgmise päevani jahedas. Kummuta vormist välja, lõika sektoriteks.
Idee on Heidi Vihma raamatust "Setost saarteni" (Menu 2011), aga mugandatud (algretseptis oli vaid 200 g makrat). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Just! Ma tegin ka seda täna oma tädimehe 70. sünnipäevale kaasa. Sugulased arvasid kõik, et täitsa tore makrasalat või makra-võileivatort, aga lihtsalt lihtsam, ei pea kihte ladustama.
Surimivorm
Lihtne vormiroog, mis kenasti kaunistatult sobib ka pidulauale.