500 g seamaksa
100 g suitsutatud peekonit
2 keedetud muna
2 sibulat
1 sl riivitud juurpeterselli või juursellerit
2 sl riivitud porgandit
soola ja musta pipart
2-3 sl rasva
vett või puljongit
Lõika ettevalmistatud maks suurteks 1-1,5 cm paksusteks tükkideks ja vasarda kergelt.
Aseta igale maksatükile suur pekiviil, sellele hakitud muna ja sibul, juurviljad ja maitseained. Sibula ja juurviljad võid eelnevalt väheses rasvas kergelt läbi hautada, kuid mitte pruunistada. Keera maks kõvaks rulliks, seo niidiga tihkelt kinni ja pruunista ümberringi kuumas rasvas.
Seejärel vala peale nii palju vett või leent, et maks on vaevu kaetud, lisa soola ja maitseaineid. Hauta nõrgal tulel läbiküpseks (olenevalt rullide suurusest 20-40 minutit).
Valmis rullid tõsta välja, lase kergelt vajutise all jahtuda. Viilusta külmalt ja serveeri maitserohelisega ülepuistatult.
Loe veel:
Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust Kokaraamat, 1984. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Meie sõime soojalt koos kartulipudruga. Kuna täidiseks mõeldud muna- ja porganditükke jäi üle, said ka need kastmesse pandud.
Et võimalikult suured tükid saada lõikasin maksa laiupidi pooleks. Maksa vasardamine on vajalik, et saaks rulli keerata aga samas lõhub maksa tekstuuri täielikult ära ja hautamisel jääb suht kuiv ja maitsetu see asi.</br> Muna ma sinna ei pannud, kuna siis oleks veel keerulisem kokku keerata ja siduda. </br>Porgandi, juurpeterselli ja sibula hautasin kergelt pannilt läbi ja lisasin ka salveid. Kena näeb ju välja ja võibolla keegi oskab paremini :)</br>Maitsed on head, salvei, sibul, porgand ja juurpetersell sobivad maksaga kenasti, niiet järgmine kord katsun neid kõiki koos ilma rulli keeramiseta kasutada. </br>
Maksarulaad
Lisandiks paku aedviljade marinaadsalateid: peedi-, kurgi-, tomati-, paprikasalatit.