Porgandi-juustupirukas

Siinses porgandipirukas on kattes kasutatud murulauguga toorjuustu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g margariini

2 dl nisujahu

0.5 dl külma vett

Täidis:

1 l riivitud porgandit

2 sibulat

1 sl õli

0.5 tl ürdisoola

0.25 tl riivitud muskaatpähklit

Kate:

170 g murulauguga toorjuustu

2 muna

1 dl väherasvast piima

0.5 tl kuivatatud basiilikut

soola

Valmistamine

Valmista muretainas ja vooderda sellega 26 cm läbimõõduga pirukavorm.

Valmista täidis:

Kuumuta õli suurel pannil, lisa riivitud porgand ja hakitud sibul.

Hauta aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni aedviljad on pehmed.

Laota pirukapõhjale.

Hõõru toorjuust pehmeks, lisa munad, piim ja maitseained. Vala segu pirukale. Küpseta 175-kraadises ahjus 40-50 minutit.

Serveeri soojalt.

Loe veel:

Retsept on ühest soomekeelsest Creme Bonjour kokaraamatust.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.06.2004 18:06

Olen seda pirukat kunagi ammu korra valmistanud, selline mahlane ja kreemjas oli mäletamist mööda. Maitses vist sööjatele igati hästi, aga ma ise olen rohkem kapsapirukasõber, nii et piirdusin vaid tüki-kahega.