Kanavokk india pähklitega

Tai stiilis kanavokk köögiviljadega. Esmalt tükelda kõik komponendid, siis käib vokkimine juba kiiresti. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kanafileed

2 punast tšillikauna

1 sibul

2 suurt küüslauguküünt

1 punane paprika

1 väiksem suvikõrvits (u 300 g)

150 g suhkruherneid

1 dl india pähkleid

4 sl sojakastet

1 laimi mahl

1.5 sl seesamiõli

3 sl rapsi- või maisiõli

Serveerimiseks:

280 g riisinuudleid või riisi

Valmistamine

Valmista riisinuudlid või riis vastavalt pakendi juhistele. 

Lõika kanafileed ribadeks. Pese tšillikaunad ja paprikad, eemalda seemned ning lõika kaunad ribadeks. Koori sibul, lõika pooleks ja seejärel viiludeks. Koori küüslauk, haki peeneks. Loputa suvikõrvits, lõika pikuti pooleks, uurista seemned välja ning lõika seejärel viiludeks. Lõika suhkruherned pikuti pooleks. Pressi laimist välja 1,5 sl mahla. 

Kuumuta vokkpann korralikult tuliseks. Lisa 2 sl õli ja prae kanatükke pidevalt segades 1,5 minutit. 

Lisa tšilli ja küüslauk ja prae veel 30 sekundit. Tõsta segu pannilt kõrvale kausi sisse.

Lisa pannile 1 sl õli, lisa paprika ja suvikõrvits ning voki minut aega. Lisa suhkruherned ja pähklid ning prae veel 2 minutit. 

Pane kana-küüslaugu-tšillisegu uuesti pannile. Lisa sojakaste, seesamiõli ja laimimahl. Kuumuta läbi.

Serveeri riisinuudlite või riisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.

Retsept on Rootsi ajakirjast LagaLätt (Kycklingwok med cashewnötter). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR