450 g kanafileed
2 punast tšillikauna
1 sibul
2 suurt küüslauguküünt
1 punane paprika
1 väiksem suvikõrvits (u 300 g)
150 g suhkruherneid
1 dl india pähkleid
4 sl sojakastet
1.5 sl seesamiõli
3 sl rapsi- või maisiõli
Serveerimiseks:280 g riisinuudleid või riisi
Valmista riisinuudlid või riis vastavalt pakendi juhistele.
Lõika kanafileed ribadeks. Pese tšillikaunad ja paprikad, eemalda seemned ning lõika kaunad ribadeks. Koori sibul, lõika pooleks ja seejärel viiludeks. Koori küüslauk, haki peeneks. Loputa suvikõrvits, lõika pikuti pooleks, uurista seemned välja ning lõika seejärel viiludeks. Lõika suhkruherned pikuti pooleks. Pressi laimist välja 1,5 sl mahla.
Kuumuta vokkpann korralikult tuliseks. Lisa 2 sl õli ja prae kanatükke pidevalt segades 1,5 minutit.
Lisa tšilli ja küüslauk ja prae veel 30 sekundit. Tõsta segu pannilt kõrvale kausi sisse.
Lisa pannile 1 sl õli, lisa paprika ja suvikõrvits ning voki minut aega. Lisa suhkruherned ja pähklid ning prae veel 2 minutit.
Pane kana-küüslaugu-tšillisegu uuesti pannile. Lisa sojakaste, seesamiõli ja laimimahl. Kuumuta läbi.
Serveeri riisinuudlite või riisiga.
Retsept on Rootsi ajakirjast LagaLätt (Kycklingwok med cashewnötter). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kanavokk india pähklitega
Tai stiilis kanavokk köögiviljadega. Esmalt tükelda kõik komponendid, siis käib vokkimine juba kiiresti.