Koori ja tükelda rabarbrid ning keeda väheses vees kiiresti pehmeks.
Vahusta rasvaine fariinsuhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa piim ja sidrunimahl.
Sega kuivained omavahel, lisa munavahule. Lisa nõrutatud rabarbritükid.
Kalla tainas võitatud koogivormi, puista peale pärlsuhkrut ning küpseta 175-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni keskele torgatud puutikk enam-vähem kuivaks jääb.
Lase vormis jahtuda.
Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (6/2002, Jättimuffini). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Suhkru kogus tundus väga suur, kuid vähemast ei oleks küll piisanud. Lisasin ka teelusikatäie küpsetuspulbrit, mida retsepis polnud ette nähtud. Maitses väga hästi vaniljekastme ja vaarika-toormoosiga.
Oli hea. Mitte maailma parim. Ilmselt teen veel sest oli väga lihtne teha. Mida mina teeks paneks suhkrut rabarberi keedu vette. rabarber tundus liiga hapu pommina seal koogisees minujaoks...
Lihtne rabarbri-vormikook