Praetud riis muna ja Hiina kapsaga

Kasuta eelmisel päeval keedetud riisi ülejääke - jahtunud riisi on lihtsam praadida.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hiina kapsast

2 porgandit

3-4 talisibulat või rohelise sibula vart

2 küüslauguküünt

150 g jahtunud keedetud riisi - nt jasmiiniriisi või pikateralist riisi

3 muna

2 sl sojakastet

Serveerimiseks:

2 sl soolapähkleid

hakitud värsket koriandrit

rohelist sibulat

laimisektoreid

Valmistamine

Lõika Hiina kapsas pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori porgandid, riivi jämeda riiviga või lõika tikkudeks. Lõika roheline sibul viiludeks. Koori küüslauk, haki.

Kuumuta suurel mittenakkuval praepannil lusikatäis õli. Lisa kapsas, porgand, sibul ja küüslauk ning prae segades 2-3 minutit.

Samal ajal klopi munad väikeses kausis või tassis kergelt lahti.

Lükka praetud köögiviljad panni ühte serva, kalla munasegu tühjale poolele. Kuumuta segades minut aega, siis puista peale keedetud riis ja sega kõik spaatliga omavahel. Maitsesta sojakastmega ning prae spaatliga segades veel 1-2 minutit, kuni riis on kuum, muna hüübinud ja köögiviljad küpsed.

Serveerimiseks jaota taldrikutele, puista peale hakitud pähklid, veel rohelist sibulat, koriandrilehti ja laimisektorid.

Nipid ja soovitused:

  • Kaubanduses levinud "hiina kapsa" korrektne eestikeelne nimi on Pekingi lehtnaeris ehk Pekingi kapsas ehk petsai (Brassica rapa subsp. pekinensis). Õige hiina kapsas ehk hiina lehtnaeris on paksoi (Brassica rapa subsp. chinensis). Nami-Namis kasutame hetkel ikka Hiina kapsa nime.    

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR