3-4 talisibulat või rohelise sibula vart
150 g jahtunud keedetud riisi - nt jasmiiniriisi või pikateralist riisi
3 muna
2 sl sojakastet
Serveerimiseks:2 sl soolapähkleid
hakitud värsket koriandrit
rohelist sibulat
Lõika Hiina kapsas pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori porgandid, riivi jämeda riiviga või lõika tikkudeks. Lõika roheline sibul viiludeks. Koori küüslauk, haki.
Kuumuta suurel mittenakkuval praepannil lusikatäis õli. Lisa kapsas, porgand, sibul ja küüslauk ning prae segades 2-3 minutit.
Samal ajal klopi munad väikeses kausis või tassis kergelt lahti.
Lükka praetud köögiviljad panni ühte serva, kalla munasegu tühjale poolele. Kuumuta segades minut aega, siis puista peale keedetud riis ja sega kõik spaatliga omavahel. Maitsesta sojakastmega ning prae spaatliga segades veel 1-2 minutit, kuni riis on kuum, muna hüübinud ja köögiviljad küpsed.
Serveerimiseks jaota taldrikutele, puista peale hakitud pähklid, veel rohelist sibulat, koriandrilehti ja laimisektorid.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Praetud riis muna ja Hiina kapsaga
Kasuta eelmisel päeval keedetud riisi ülejääke - jahtunud riisi on lihtsam praadida.