Kergelt küüslaugune kartuligratään

Kreemjas ja kergelt küüslaugune kartulivorm sobib eriti hästi linnuliha või praesingiga.

Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kartulit

2 tl soola

musta pipart

riivitud muskaatpähklit

5 dl piima

3 lahtiklopitud muna

150 g riivitud juustu

1-2 küüslauguküünt

50 g võid

Valmistamine

Koori ja viiluta kartulid, patsuta köögipaberiga kuivaks. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.
Soojenda piim ja klopi juurde munad. Sega koos 1/2 riivitud juustuga kartuliviilude hulka.
Määri ahjuvorm võiga ning hõõru küüslauguga.
Kalla kartulisegu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust ja paar võitükikest.
Küpseta tund aega 200-kraadises ahjus.

Pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Nef
postitatud 06.04.2010 11:41

Kartuligratääni tegin nii nagu kirjas, hea vaheldus tavapärasele ahju-keedukartulile. Küüslauk annab väga hea õrna maitse kartulile.

Liisi
postitatud 29.01.2013 13:20

Väga maitsev. Kastmeks kasutasin piima ja rõõsa koore segu, millesse lisasin purustatud küüslauku (vormi ei määrinud).

Piret (13.11.2009)
postitatud 20.10.2014 10:11

Meie perele maitses. Mõnus vaheldus keedukartulile. Ja praegu gripihooajal eriti kasulik vorm:)

Hexy
postitatud 06.03.2016 22:34

Lisasin ka peekonit, sai maitsev roog.

Katrin
postitatud 17.03.2019 15:38

Tegin natuke teistmoodi, kuid kartuli-bataadi gratään... see on hea liha kõrvane...

To: Katrin
postitatud 22.11.2020 22:30

See näeb välja nagu okse :)