400 g ribadeks lõigatud värsket sealiha
2-3 sibulat
1 dl majoneesi
2 dl hapukoort
1 dl 10% rõõska koort
2 tl sinepit
1 sl kontsentreeritud tomatipastat või ketšupit
soola ja musta pipart
liha üldmaitseainet
praadimiseks võid või õli
hakitud sibulapealseid serveerimiseks
Pruunista liharibad õlis, maitsesta soola, pipra ja lihamaitseainega.
Lõika sibulad õhukesteks ratasteks. Määri ahjuvorm õliga, laota liha vormi põhja ja kata sibulatega.
Sega kastmeks kokku majonees, hapukoor, rõõsk koor, sinep ja tomatipasta või ketšup, maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste lihale ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat.
Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Nutika perenaise kokaraamat". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Ahjustrooganov
Lihtne ja rammus ahjuroog sealihast. Kasuta nt seastrooganovi liharibasid.