Hakklihastrooganov šampinjonidega

Šampinjonidega strooganovi argisem variant tehakse veisehakklihaga. Serveeri keedetud riisi või munanuudlitega. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl õli

500 g veisehakkliha

2 kooritud ja viilutatud sibulat

3 purustatud küüslauguküünt

1 dl kontsentreeritud tomatipastat

1 tl soola

1 sl mahedamaitselist paprikapulbrit

0.5 tl musta pipart

400 g viilutatud šampinjone

5 dl veiselihapuljongit

3 dl hapukoort

Serveerimiseks:

keedetud riisi või munanuudleid või tagliatelle vms

Valmistamine

Kuumuta praepannil õli. Lisa hakkliha ja pruunista.

Lisa hakitud sibulad, viilutatud šampinjonid ja hakitud küüslauk. Prae 5 minutit, kuni sibulad pehmenevad.

Lisa tomatipasta ja paprikapulber ning prae 2 minutit.

Sega juurde veisepuljong ja maitsesta soola-pipraga. Lase kastmel podiseda 5 minutit.

Sega juurde hapukoor ning serveeri.  Soovi korral lisa kastmele veidi hakitud peterselli. 

Loe veel:

Allikas: Kidspot.com.au. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

..
postitatud 10.03.2014 23:10

Väga maitsev tuli. Ja sellest koguses saame veel õige mitu korda süüa.

Mirks
postitatud 12.03.2014 08:39

Mulle samuti väga maitses, läheb kindlasti lemmikute hulka! Šampinjonid olid eriti maitsvad seal sees :)

Liis
postitatud 29.04.2015 21:36

Panin natuke oreganot ka (ei suutnud vastu panna, mulle nii maitseb see šampinjonidega). Kaste oli väga maitsev juba enne hapukoore lisamist :) tegin seahakklihaga ja kanapuljongiga.

Kybarsepp
postitatud 02.02.2021 10:32

Jälle uus meetod mugava hakklihatoidu valmistamiseks... seened teevad kohe erilisema maitse ja väljanägemise...