Nikkaluokta on Põhja-Rootsis asuv saami küla ja sellenimeline supp on rootslaste popi Linas Matkasse toidukotiteenuse menüüs.
1 sl võid
500 g veisehakkliha
200 g valget kapsast
200 g kartulit
300 g porgandit
0.5 suurt porrut
1.5 l vett
1 sl sojakastet
2 lihapuljongikuubikut
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl sinepit
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
crème fraîche'i
head leiba
Prae hakkliha pannil võis.
Lõika kapsas õhukesteks ribadeks, koori kartulid ja porgandid ning lõika tükkideks. Lõika porru pikuti pooleks ja seejärel juppideks.
Kalla vesi hakklihale, lisa sojakaste, puljongikuubik, tomatipüree ja sinep. Kuumuta keemiseni. Lisa kartulid ja porgandid ja keeda 10 minutit.
Lisa porru ja kapsas. Jätka keetmist, kuni porgandid on küpsed.
Maitsesta hakitud peterselliga, serveeri hapukoore ja maitsva leivaga.
Allikas: Linas Matkasse. Pildi tegi KIRSIKE.
Supp maitses väga hästi, kuigi need, kes hakkliha supis ei armasta, ei pidanud ka sellest supist miskit.
Nikkaluokta supp
Nikkaluokta on Põhja-Rootsis asuv saami küla ja sellenimeline supp on rootslaste popi Linas Matkasse toidukotiteenuse menüüs.