Lõika sealiha viiludeks ja pane ahjuvormi. Puista peale soola, musta pipart, lisa sibula- ja küüslaugutükid. Kata vorm pealt fooliumi või kaanega. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Siis lisa vormi tomatimahl ja küpseta liha veel 15 minutit.
Maitsesta tomatimahlas küpsevat liha vähese suhkru ja soolaga ning kalla juurde tatar. Kata ahjuvorm kaanega ning hauta veel umbes 25 minutit. Selle ajaga peaks nii liha kui ka tatar olema korralikult läbi küpsenud.
Serveeri kohe.
Nipid ja soovitused:
Soovi korral võid toidu hulka küpsema panna ka paprikaviile ja kirsstomateid.
Suhkur aitab tomatimahla haput maitset tasakaalustada.
Allikas: Naisteleht, 22.2.2013, Tiina Trolla. Pildi tegi ANNUZHKA.
Ahjuliha tomatimahla ja tatraga
Ahjus küpsetatud sealiha koos tomatimahla ja tatratanguga.