500 g lillkapsaõisikuid
2 väikest sibulat
50 g võid
4 sl hakitud värsket siledalehist peterselli
2 sl hakitud värsket koriandrit
3 suurt muna
soola ja musta pipart
Murra lillkapsas õisikuteks. Keeda lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks, siis nõruta hoolega. (Kui soovid, võid lillkapsaõisikud ka pehmeks aurutada).
Haki sibul peeneks. Kuumuta suurel praepannil või, lisa sibul ja prae tasasel tulel klaasjaks.
Tõsta kuumust, lisa lillkapsaõisikud. Sega läbi, kata pann kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 10 minutit. Sega aeg-ajalt.
Lisa hakitud ürdid ja lahtiklopitud munad. Kuumuta segades, kuni muna on hüübinud (ära liiga tugevalt enam kuumuta, siis muutub muna tuimaks!). Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Darra Goldsteini retsept. Foto tegi Juta Kübarsepp.
Olen sama toitu teinud aedubadega, aga ka lillkapsaga on täitsa mõnus.
Kuna lillkapsas minu lemmik siis proovin kindlasti selle retsepti ära ja kirjutan kuidas maitses
Maitset oli mõnusasti ja üldse väga tore roog.
Tõsiselt mõnus roog, väga hea vaheldus harjumuspärastele lillkapsa toitudele. Soovitan soojalt.
Kindlasti tasub proovida!
Söödav, aga teist korda küll ei teeks.
Panin 2 muna rohkem, maitse oli väga hea. Mõnus lisand liha kõrvale!
Minu uus lemmik, taas uus võimalus lillkapsast natuke teistmoodi valmistada.
Tširbuli ehk lillkapsas munaga
Gruusia köögist pärit mõnus köögiviljaroog. Serveeri kohe või toasoojalt.