Tširbuli ehk lillkapsas munaga

Gruusia köögist pärit mõnus köögiviljaroog. Serveeri kohe või toasoojalt. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g lillkapsaõisikuid

2 väikest sibulat

50 g võid

4 sl hakitud värsket siledalehist peterselli

2 sl hakitud värsket koriandrit

3 suurt muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Murra lillkapsas õisikuteks. Keeda lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks, siis nõruta hoolega. (Kui soovid, võid lillkapsaõisikud ka pehmeks aurutada).

Haki sibul peeneks. Kuumuta suurel praepannil või, lisa sibul ja prae tasasel tulel klaasjaks. 

Tõsta kuumust, lisa lillkapsaõisikud. Sega läbi, kata pann kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 10 minutit. Sega aeg-ajalt. 

Lisa hakitud ürdid ja lahtiklopitud munad. Kuumuta segades, kuni muna on hüübinud (ära liiga tugevalt enam kuumuta, siis muutub muna tuimaks!). Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.

Loe veel:

Darra Goldsteini retsept. Foto tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 07.04.2013 21:37

Olen sama toitu teinud aedubadega, aga ka lillkapsaga on täitsa mõnus.

Ülle Lipping
postitatud 17.04.2013 14:50

Kuna lillkapsas minu lemmik siis proovin kindlasti selle retsepti ära ja kirjutan kuidas maitses

Marju
postitatud 17.04.2013 15:54

Maitset oli mõnusasti ja üldse väga tore roog.

Hedy
postitatud 25.04.2013 18:19

Tõsiselt mõnus roog, väga hea vaheldus harjumuspärastele lillkapsa toitudele. Soovitan soojalt.

Sirje Tarrant
postitatud 17.08.2016 21:43

Kindlasti tasub proovida!

Perekooli Kägu
postitatud 30.06.2017 12:47

Söödav, aga teist korda küll ei teeks.

Hexy
postitatud 19.05.2018 10:54

Panin 2 muna rohkem, maitse oli väga hea. Mõnus lisand liha kõrvale!

Kybarsepp
postitatud 02.02.2021 10:31

Minu uus lemmik, taas uus võimalus lillkapsast natuke teistmoodi valmistada.